Σχετικά με δηλώσεις της Μαρίνας Σταυράκη για διαχείριση covid

 Με αφορμή τη διαχείριση συγκεκριμένου περιστατικού που αφορά διενέργεια ελέγχου για ανίχνευση COVID 19, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισημαίνει τα παρακάτω, προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης του. 

Συγκεκριμένα: 

Την Τρίτη 4 Μαΐου, εξειδικευμένο κλιμάκιο κινητής μονάδας που αποτελείτο από ιατρό και νοσηλευτή, επισκέφθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, την κα Μαρίνα Σταυράκη,  με στόχο τη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, με τη διαδικασία του rapid test, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.
Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test είναι θετικό, το κλιμάκιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον  ΕΟΔΥ κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test ( μοριακός έλεγχος). 

Ακολούθως το δείγμα εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση, ώστε να υπάρξει επιβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα κι αυτού του ελέγχου είναι θετικό στον COVID. Μέχρι να υπάρξει η επιβεβαίωση αυτή, σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα,  λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι για το rapid test που αποτελεί ένδειξη το αποτέλεσμα εμφανίζεται εντός 15 λεπτών, ενώ για το PCR test ( μοριακός έλεγχος) που αποτελεί επιβεβαίωση απαιτούνται πάνω από 5 ώρες. Για το αποτέλεσμα του PCR έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως η ενδιαφερόμενη.

Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη "να μη μιλήσει", " να σιωπήσει" ή "να το περάσει μόνος", όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Όπως σε όλα τα περιστατικά ελέγχων, έτσι και στο συγκεκριμένο, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και οι οδηγίες που δίνουμε είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

 

Δρ. Πάνος Ευσταθίου

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ  

 

 Την πρώτη παραδειγματική διαχείριση έχει η κεντρική εξουσία, αλλά...

Σ.Σ. γι’ αυτό μιλάμε για κοινωνική συνείδηση. Αλλά για να αποκτήσει ο πολίτης κοινωνική συνείδηση, πρέπει να έχει το καλό παράδειγμα της εξουσίας, αλλά και τον τρόπο να μπορεί να το διαχειριστεί. Γιατί όταν στον πολίτη βγαίνει θετικό το σελφ τεστ κατ’ επανάληψη και εναγωνίως αναζητεί ραντεβού στη δημόσια υγεία για μοριακό τεστ, αλλά δεν βρίσκει γιατί «έχουμε Πάσχα» και πρέπει να καταβάλλει 60 ευρώ στο ιδιωτικό διαγνωστικό μετά από τρεις ημέρες (γιατί είναι κλειστά λόγω Πάσχα), πώς απαιτούμε να έχει κοινωνική συνείδηση;

Την κοινωνική συνείδηση τη «χτίζεις» με τη σωστή διαχείριση και το καλό παράδειγμα.

 Τελικά της κας Σταυράκη το μοριακό αποτέλεσμα ήταν θετικό!

 Φίλος της οικογενείας μας, μετά από 2 θετικά σελφ τεστ, το μοριακό βγήκε αρνητικό και πλήρωσε και 60 ευρώ για να το κάνει!!!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος