Κωνσταντέλλος: «...η αρχή του παγόβουνου»

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε, το Δημοτικό Συμβούλιο (26.4.21) για την 11σέλιδη επιστολή, που απέστειλε σε όλους τους Δημάρχους, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, όπου παρουσιάζει μια νομοτεχνική έκθεση, με μια σειρά παρατηρήσεις για τις προγραμματικές συμβάσεις που ζητάει ο ΕΔΣΝΑ να υπογράψουν οι δήμαρχοι για να μπορέσουν να πάρουν υλικό (απορριμματοφόρα ή εξοπλισμό λπ.). Εκεί το ύψος και το κόστος αυτό των προμηθειών είναι πάρα πολύ μεγάλο 223 εκατ. €. όταν ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΔΣΝΑ είναι 92 εκατομ. ευρώ, όπως εξήγησε και συνέχισε:

Εμείς ενημερώσαμε και θα ξαναενημερώσουμε τους δημάρχους, γιατί με τους δημάρχους είμαστε, δεν είμαστε με τον ΕΔΣΝΑ. Ο ΕΔΣΝΑ εχει διοίκηση, αλλά το Δ.Σ. του, από τότε που συγκροτήθηκε μετα τις εκλογές, δεν συνεδρίασε ποτέ.

Σήμερα ο ΕΔΣΝΑ λειτουργεί μέσα από μία 7μελή Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει δια περιφοράς, και η οποία μέχρι σήμερα έχει δεσμεύσει τον ΕΔΣΝΑ για δαπάνες ύψους 470 εκατ. €, τις οποίες μπορεί να τις βρει από χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί και να μην τις βρει. Μπορεί να δεσμεύσει τον ΕΔΣΝΑ και τα επόμενα μέλη, μπορεί να τον πτωχεύσει τον ΕΔΣΝΑ, μπορεί να στείλει το λογαριασμό στους Δήμους, άρα και σ’ εμάς, κι εμείς με τη σειρά να πρέπει να στείλουμε το λογαριασμό στους Δημότες. Άρα οφείλουμε όλοι, όσοι είμαστε καθαρόαιμοι και αυτοδιοικητικοί με γνώση και άποψη να χτυπήσουμε την κουδούνα.

 

Αγορά της Δούρου αυτά που πήραμε

 

Και συνεχίζει: Αυτό κάναμε, εμείς ως Δήμος δεν έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση. Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για δύο απορριμματοφόρα καφέ, τα οποία πήραμε από τον ΕΔΣΝΑ που ήταν αγορά της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, επί περιόδου προεδρίας της Δούρου, τα οποία παραδόθηκαν από τον νυν περιφερειάρχη και βέβαια αυτή η προμήθεια έγινε με πόρους από το αποθεματικό του ΕΔΣΝΑ, Δεν έγινε με τα φανταστικά, εικονικά ποσά και κεφάλαια τα οποία ψάχνουμε να τα βρούμε στην αγορά

Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία θέσαμε ως επιτροπή Περιβάλλοντος. Είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου.

Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Φροντίζουμε πάντα να μην κάνουμε αντιπαραθέσεις άνευ λόγου και αιτίας. Φροντίζουμε πάντα και ως ΠΕΔΑ να είμαστε κόσμιοι, να έχουμε πολιτική ευπρέπεια. Δεν κάνουμε χαρακτηρισμούς, δε αφήνουμε υπονοούμενα.

 

«Απάντηση με αγοραίο λιβελογράφημα»

 

Αυτός είναι ο τρόπος που εμείς πολιτευόμαστε, γιατί από την άλλη πλευρά ο ΕΔΣΝΑ, δια του περιφερειακού συμβούλου και προέδρου, του κου Κόκκαλη και προφανώς και με τις ευλογίες του κου Πατούλη, ο οποίος είναι κρυπτόμενος πίσω από τον κο Κόκκαλη έβγαλε μία ανακοίνωση 4σέλιδη, ένα αγοραίο λιβελογράφημα θα μπορούσα να πω, γιατί δεν έχει επιχειρηματολογία, είναι ένα υβρεολόγιο, το οποίο βέβαια χαρακτηρίζει τον συντάκτη του και το οποίο ήδη έχει συνταχθεί η απάντησή του, όχι βέβαια στο ίδιο ύφος, το οποίο θα σταλεί στους δημάρχους, με αυτά που πρέπει οι δήμοι να γνωρίζουν για το τί γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες στον ΕΔΣΝΑ, ποιοι αποφασίζουν, τι διαγωνισμούς κάνουν, τι δεσμεύσεις αναλαμβάνουν για λογαριασμό των άμοιρων Δήμων, οι οποίοι ούτε ξέρουν, ούτε γνωρίζουν, απλά καλούνται να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις τις οποίες δεν μπορούν ούτε καν να κωδικοποιήσουν.

Αυτή τη δουλειά κάνω εγώ σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και σας διαβεβαιώνω επειδή η ευθύνη είναι μεγάλη και αυτά τα οποία γίνονται εκεί μπορεί να κοστίσουν στην Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια πολύ άσχημα, και επειδή εγώ και προσωπικά με ενδιαφέρει η Τ.Α. και πιστεύω ότι θα είμαι στη συνέχεια στη αυτοδιοκητικό στερέωμα, δεν έχω κανενός άλλου είδους προτίμηση ή προτεραιότητα, φροντίζω να προσέχουμε, για να έχουμε!

Αυτή η ιστορία θα φτάσει στο τέλος της, μόνο όταν οι αποφάσεις θα αρχίσουν να παίρνονται από τα αρμόδια όργανα, με πλήρη διαφάνεια, φωναχτά, ανοιχτά και όχι με επίκληση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που λένε ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που ισχυρίζεται ο ΕΔΣΝΑ δια του προέδρου του κου Κόκκαλη.

Σ.Σ. Οπως αντιλαμβάνεται ο κάθε αναγνώστης, έχει ξεκινήσει μία έντονη διαμάχη (αναζητείται το πάπλωμα...), η οποία μόνο καλό δεν κάνει γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Aννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος