Kι όμως: Ο Δήμος ζητάει 5,5 στρ, η Εκκλησία ζητάει 47 στρ, ο Ερυθρός το διεκδικεί όλο!

Συνεδρίασε - μέσω τηλεδιάσκεψης - το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ (26.4.21) με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Οπως συνηθίζεται, πριν μπουν στα θέματα, έγιναν ερωτήσεις από τους συμβούλους της μειοψφίας και απάντησε ο δήμαρχος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δαβάκης αναφέρθηκε, στο ψήφισμα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ, σε έκτακτη συνεδρίαση (...) με μοναδικό θέμα τις εφημερίες του Ασκληπιείου Νοσοκομείου που “κόπηκαν” γιατί χρησιμοποιείται όλο το νοσοκομείο για την πανδημία.

Σημείωσε ο Δ. Δαβάκης, ότι αφενός δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και αφετέρου, ότι το ψήφισμα που έβγαλε με τις ψήφους της πλειοψηφίας ο Δήμαρχος «στην ουσία διαφημίζει το έργο και την προσφορά της διοίκησής σας. Ατοπο για το θέμα που προέκυψε και άκρως υποκριτικό για μένα», σημείωσε ο Δ. Δαβάκης γιατι έχει σηκώσει από την προηγούμενη θητεία του, ο δήμαρχος, τη διεκδίκηση 5,5 στρεμμάτων από το Ασκληπιείο Νοσοκομείο, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο ουσιαστικός σε τέτοια θέματα και όχι ευχολόγια.

Για το θέμα του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν και οι επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων Θ. Ματόπουλος και Κ. Πασακυριάκος (ΡΙΚΙΠ και Λαϊκή Συσπείρωση αντίστοιχα).

Οπως συνηθίζεται, ο δήμαρχος απάντησε στους ερωτώντες, ιδιαίτερα δε στον Δ. Δαβάκη, στο σκέλος που αφορά το ψήφισμα και τη διεκδίκηση των 5,5 στρεμμάτων από το Νοσοκομείο.

Αφού παραδέχθηκε, ο δήμαρχος ότι, γράφει για τα έργα της Δ.Α. στο ψήφισμα γιατί δεν κρύβουν τίποτε(!) και επεσήμανε πόσο σημαντικό για το Δήμο και για και την παρούσα Δ. Αρχή είναι το νοσοκομείο, «γι’ αυτό κάνουμε ό,τι μας ζητηθεί, κάνουμε παρεμβάσεις, παρεμβάσεις που έχουν και τεχνικό χαρακτήρα, όπως οι καινούργιες μάντρες στο βορεινό του τμήμα» κ.ά. και τόνισε ότι «Οποιος απλώσει χέρι να αλλάξει ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου θα μας βρει όλους απέναντί του».

 

«Δεν σταματάμε τη διεκδίκηση των 5,5, στρ.»

 

Οσον αφορά, την ιστορία των 5.5 στρεμμάτων κοινόχρηστου χώρου που διεκδικεί ο δήμος, ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, τόνισε ότι «πρέπει να αποδοθούν σε κοινή χρήση στην πόλη και όλα αυτά θα γίνουν στα πλαίσια μιας γενικότερης ανασυγκρότησης κτιριοδομικής που πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο». Τόνισε επίσης ότι:

Ο Δήμος δεν πρόκειται να απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από την πολεοδομία. Ειδικότερα για κοινόχρηστο χώρο. Συνεπώς εμείς δεν ανοίξαμε το κεφάλαιο για να το κλείσουμε στη συνέχεια. ...Είναι μία διαδικασία η οποία πρέπει να ωριμάσει για να έχουμε συνομιλητή απέναντι και να έχουμε μια συνολική λύση. Εχουμε επικοινωνήσει και με τον Ερυθρό Σταυρό και με το Υπουργείο και έχουμε ζητήσει να μας πουν οι ίδιοι, πού αυτός ο κοινόχρηστος χώρος που πρέπει να αποδοθεί στην πόλη πρέπει να υπάρξει.

 

Εμείς δεν είμαστε όπως η εκκλησία

 

Ο Δήμαρχος συνέχισε τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν κινείται όπως η Εκκλησία. «Εμείς δεν ζητάμε 47 στρέμματα για τα οποία ζητάει να ανακληθεί η απαλλοτρίωση η οποία έγινε το 1919 για να πάρουμε 47 στρέμματα να τα κάνουμε πολυκατοικίες ή βίλες και να τα αξιοποιήσουμε είτε να πάρουμε το ισόποσο αυτών των 47 στρεμμάτων σε σημερινές αξίες όπως κάνει η εκκλησία.

Εμείς θέλουμε, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να πάρουμε αυτή τη συγκεκριμένη έκταση, η οποία δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του Ασκληπιείου και να τα αποδώσουμε σε κοινή χρήση. Ούτε να τα κάνουμε σπίτια, ούτε μπουζουξίδικα».

 

Σ.Σ. To Aσκληπιείο πρέπει να μας ενώνει και εξ όσων διαφαίνεται κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Δήμος ζητάει 5,5 στρέμματα, η Εκκλησία ζητάει 47 στρέμματα, ο Ερυθρός το διεκδικεί όλο, παρά το ότι η δημιουργία και του χώρου και των κτιρίων έχει προκύψει από τις προσφορές των δωρητών και την παροχή του δημοσίου.

Το Ασκληπιείο Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ΔΗΜΟΣΙΟ, όπως τόνισε και ο δήμαρχος, και να περάσει στα χέρια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, γιατί τότε που χτίστηκε ο Ε.Ε.Σ. ήταν, ότι είναι σήμερα το ΕΣΥ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος