Στην κινητοποίηση πολιτών, Συλλόγων και φορέων του Δήμου ΒΒΒ, αλλά και όμορων περιοχών, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι Δήμων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/4/21, την οποία οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Υπ. Υγείας να καταργήσει την καθημερινή εφημερία, με το αιτιολογικό της πανδημίας.

Οπως έχουμε γράψει, με απόφαση της κεντρικής διοίκησης, κατήργησαν τις εφημερίες των ορθοπεδικών περιστατικών στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο, προκειμένου, όπως ελέχθη, να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Αυτό βέβαια δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη δημόσια υγεία, γιατί το Νοσοκομείο εξυπηρετεί μία τεράστια πληθυσμιακή κοινωνία, μια που όλα τα άλλα βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Επίσης λόγω της θέσης του, εξυπηρετεί όλα τα τροχαία που συμβαίνουν στην παραλιακή λεωφόρο από Πειραιά μέχρι Σούνιο, οπότε αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσο αρνητικό για τους πολυτραυματίες.

Το Νοσοκομείο πρέπει να το στηρίζουμε και να το υποστηρίζουμε γιατί σώζει ζωές.

Και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει όλη η κοινωνία της περιοχής και να αντισταθεί σε όποια συρρίκνωσή του επιχειρηθεί.

Σκεφθείτε ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει γίνει αποκλειστικά για COVID-19 πειρστατικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αναστολή της καθημερινής εφημερίας, που έγινε προκάλεσε συμφόρηση στην είσοδό του με έκτακτα περιστατικά του ΕΚΑΒ!!

Από πληροφορίες που αναζητήσαμε, μέσα από το Νοσοκομείο, μας ενημέρωσαν ότι η κατάργηση της εφημερίας είναι “μερική”, γιατί τις πρωινές ώρες λειτουργούν για τα ορθοπεδικά, αλλά δεν είναι μόνο τα ορθοπεδικά.

Το Δήμο ΒΒΒ εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Μαρία Φουρναράκη.

Το Νοσοκομείο έπρεπε να έχει Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, λόγω της θέσης του, κάτι που έχουν διεκδικήσει στις τέσσερις δεκαετίες - τουλάχιστον - οι κάτοικοι και οι φορείς και η εφημερίδα μας ΕΒΔΟΜΗ βέβαια.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, και εξέδωσε ψήφισμα υποστήριξης του Νοσοκομείου ζητώντας να επανέλθουν οι εφημερίες, που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την επιστολή που είχε δημοσιοποιησει ο δήμαρχος και δημοσιεύαμε στο προηγούμενο φύλλο μας.

Το ψήφισμα δεν ήταν ομόφωνο γιατί οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας ήθελαν να συμπεριληφθούν και άλλα θέματα, όπως π.χ. ο επικεφαλής της παράταξης “Κύμα Ενωμένων Πολιτών”, Δ. Δαβάκης ζήτησε να μπει μέσα στο ψήφισμα η μη διεκδίκηση από το Δήμαρχο των 5 στρεμμάτων από το χώρο του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων: Το ψήφισμα που μας αποστείλατε, ούτε λίγο ούτε πολύ "ευλογεί τα έργα και τις ημέρες της Διοίκησης Κωνσταντέλλου". Παραλείποντας βέβαια, την προ ετών μανιώδη προσπάθειά σας να αποσπάσετε ζωτικό χώρο 5 στρεμμάτων από το Ασκληπιείο. [...] Ως εκ τούτου και επιμένοντας στην πρόταση μας για παράσταση στο Υπουργείο, απέχουμε από αυτό το κείμενο που κάθε άλλο από ψήφισμα συμπαράστασης είναι».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της ΡΙΚΙΠ Θ. Ματόπουλος, ναι μεν συμφώνησε με το ψήφισμα της πλειοψηφίας, αλλά ζήτησε να προστεθούν και στοιχεία όπως: τη διεκδίκηση στην επαναφορά των καθημερινών εφημερίων για τα ορθοπεδικά περιστατικά, αλλά και την ενεργή στήριξη της πολιτείας στον εκσυγχρονισμό του, τη διατήρηση του συνόλου του σημερινού του χώρου και τον πλήρη Δημόσιο χαρακτήρα του, σε επίπεδο ιδιοκτησιακό και υγειονομικό

Η Λαϊκή Συσπείρωση BBB με επικεφαλής τον Κ. Πασακυριάκο, κατέθεσε τη δική της πρόταση, λαμβάνοντας υπόψιν την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων. Διαβάζοντας δε πρόταση από το ψήφισμα της πλειοψηφίας, επεσήμανε ότι αυτό δεν απηχεί σε καμμία περίπτωση τη βαρύτητα των αρνητικών εξελίξεων: «Η Δημοτική Αρχή του Δήμου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της με την απόφαση αυτή και παράλληλα, την αγωνία της για....». Θεωρούμε ότι στο ψήφισμά μας, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ και η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση της κατάργησης της εφημερίας, δήλωσε ο Κ. Πασακυριάκος. Αναφορά έκανε και στη διεκδίκηση από το Δήμο των 5 στρεμμάτων.

Α. Μπουζιάνη

 

diamartyria gia asklhpieio 2

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος