Με επιστολή τους που απευθύνονται προς το Δήμο Λαυρεωτικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες, η Ομοσπονδία παραλιακών εξωραϊστικών & Εκπολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Λαυρεωτικής, ζητούν μία καλύτερη διευθέτηση στη στάθμευση των οχημάτων στους παραλιακούς δρόμους, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Γράφουν μεταξύ άλλων:

Επανερχόμαστε σε ένα πρόβλημα που έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν, είτε μεμονωμένα ως σύλλογοι, είτε και ως Ομοσπονδία, και αφορά τη διευθέτηση της στάθμευσης των αυτοκινήτων στους παραλιακούς δρόμους στου οικισμούς μας, ιδίως τη θερινή περίοδο (Ιούνιο - Σεπτέμβριο).

Τα προβλήματα που προκύπτουν οφείλονται στη στάθμευση των ΙΧ με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δύναται να υπάρξει κυκλοφορία και στις 2 κατευθύνσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ατυχημάτων, εντάσεων και διαπληκτισμών μεταξύ των οδηγών που εγκλωβίζονται στα επίμαχα σημεία, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών που εισέρχονται και εξέρχονται από τις παραλίες, καθώς δεν υπάρχει κανενός είδους σηματοδότηση.

Σας προτείνουμε ένα σχεδιάγραμμα που ακολουθεί τα σημεία που κατά τη γνώμη μας και εμπειρία μας χρήζουν σηματοδότησης (απαγόρευση η ελεγχόμενη στάθμευση η μονοδρόμηση).

Πάντως για την ομαλή υλοποίηση όποιας παρέμβασης και τοποθέτησης σήμανσης, απαιτείται η αυτοψία της Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και η πληροφόρηση που μπορούν να δώσουν οι σύλλογοι για τη κατανομή του συγκοινωνιακού φορτίου του καλοκαιριού.

Προς συζήτηση υπάρχει και το ενδεχόμενο εξεύρεσης χώρων σε κοντινά σημεία των παραλιών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως χώροι στάθμευσης.

Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος από την υπηρεσία σας ενόψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου που έρχεται…  

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας:

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,

Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,

Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,

Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Θοδωρής Μπούτζουκας, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος