Η Αποκεντρωμένη διοίκηση τον εγκαλεί γιατί δεν τηρεί τα νόμιμα

Στη Δημοτική συνεδρίαση που πραγματοποίησε (με τηλεδιάσκεψη) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ, (8 Φεβρουαρίου 2021), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Δαβάκης, διάβασε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απευθύνεται στο Δήμαρχο ΒΒΒ, και τον καλεί να απαντήσει γιατί δεν τηρεί τα νόμιμα και δεν δημοσιεύει στον τοπικό Τύπο τις υποχρεωτικές από το νόμο δημοσιεύσεις.

Απείθεια νόμου από το Δήμαρχο

Ακούσαμε πολλά και διάφορα από το Δήμαρχο, τόσα πολλά που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου να απαντήσει, γιατί δεν στέλνει τις δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο.

Και είπε μεταξύ πολλών άλλων:

«Η λογική του δήμου είναι να δίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα σ’ αυτές τις υποχρεωτικές από το νόμο δημοσιεύσεις διαγωνισμών κλπ. καθότι επιλέγει να πάει σε μεγαλύτερο εύρος απ’ ότι ο Δήμος ΒΒΒ με μεγαλύτερη ένταση επικοινωνίας και δημοσιότητας και πηγαίνει και επιλέγει πλέον εφημερίδες και έντυπα τα οποία έχουν πολλαπλάσια κυκλοφορία και όχι μόνο στο ΒΒΒ.

σ.σ. Τα μεγαλύτερα μέσα που δημοσιεύει ο Δήμαρχος είναι ανύπαρκτα!

Αν λοιπόν εσείς στη λογική της νομιμότητας, της κανονικότητας ή τη νομιμοφάνειας θεωρείται ότι κακώς επιλέγει έντυπα τα οποία είναι μεγαλύτερα σε κυκλοφορία, σε ένταση, σε έκταση, εμείς αυτό επιλέγουμε. 

...Αρα αν εσείς θέλετε, επειδή κάπως έτσι ορίζει ένας απαρχαιωμένος νόμος, εγκύκλιος ερμηνεία, μία γενικότερη συνδικαλιστικου τύπου, επειδή ακούγεται πολύ και το συνδικαλιστικό, συνδικαλιστικού τύπου προσέγγιση, η οποία είναι απαρχαιωμένη και επειδή νομίζω ότι κάποια στιγμή στην ψηφιακή μετάβαση αυτής της έρημης πολιτείας θα πρέπει να αλλάξει και να απαλλαγεί η κοινωνία με το κόστος αυτό της έμμεσης επιχορήγησης του τοπικού, περιφερειακού αλλά και ημερήσια τύπου, όταν λοιπόν με το καλό γίνουμε κι εμείς πολιτεία πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για καλές και αποδοτικές δημοσιεύσεις.

«Οι μεγάλης κυκλοφορίας, εμβέλειας εφημερίδες», που έχει δημοσιεύσει με γραπτή ομολογία ο Δήμος, είναι ο ...Λόγος και το Αττικό Βήμα.

Τα γνωρίζετε;

 

Απάντηση στο Δήμαρχο για την ΑΛΗΘΕΙΑ που κατακρεουργείται

Επειδή εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ο Δήμαρχος, επί ώρες, με ακατάσχετη «επιχειρηματολογία», αναλήθειες – δεν χρησιμοποιώ τον όρο «ψεύδη» για λόγους κομψότητας, αλλά και σεβασμού προς τον ιστορικό θεσμό – συκοφαντίες, δυσφημίσεις, απαξιώσεις και άλλα φθηνά τεχνάσματα, κάνουμε χρήση του εντύπου μας – του εντύπου που τον υποστήριξε και τον πρόβαλε στο παρελθόν – παραπλανηθέντες από τη νεοτερικότητα και το baby face (δικός του αυτοχαρακτηρισμός)! Μακάρι να μην είχαν διαψευστεί οι προσδοκίες μας. Το θέμα μας όμως με το δήμαρχο, δεν είναι οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Αυτές θα μπορούσαν να έχουν μαι διαλεκτική δημιουργικότητα.

Το θέμα μας είναι θέμα νομιμότητας και ήθους και βέβαια νόμιμων οικονομικών δικαιωμάτων.

Είπε ο Δήμαρχος στο εν λόγω συμβούλιο τηλεδιασκέψεως, όπως έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα λεγόμενά του: Ότι η προσφυγή μας, αποκεντρωμένη Δ/ση, «...κρύβει απόλυτη ιδιοτέλεια, από πλευράς του εντύπου...» Θα μπορούσαμε ν’ απαντήσουμε, «μα, φυσικά, αφού με τον οικονομικό πόλεμο που μας κάνει υφιστάμεθα μεγάλη απώλεια νομίμων εσόδων, για τα οποία ο νόμος μας έχει θέσει δεσμευτικές προϋποθέσεις, με προσμετρήσιμο μεγάλο οικονομικό βάρος.

Λέει ο Δήμαρχος και το επαναλαμβάνει ως βασικό «επιχείρημα» ότι ο Δήμος «...επιλέγει πλέον εφημερίδες και έντυπα τα οποία έχουν πολλαπλάσια κυκλοφορία και όχι μόνο στα ΒΒΒ...».

Λυπούμαστε, αλλά δεν γνωρίζει ότι η ΕΒΔΟΜΗ της Ανατ. Αττικής κυκλοφορεί στους δήμους της Αντιπεριφέρειας και ιδιαίτερα των Μεσογείων;

Όσον αφορά τον αριθμό αντιτύπων, αυτός αναγράφεται στα τιμολόγια και τα Δελτία Αποστολής, ιδιαίτερα από το 2007. Αλλά πάλι δεν είναι το θέμα μας, εκτός από την αναγνωσιμότητα και την αναγνωρισιμότητα – γνωρίζει καλώς ότι έχουμε βραβευθεί από το ίδρυμα Μπότση – εκείνο που προέχει είναι το θέμα της νομιμότητας. Γι’ αυτό μιλάμε. Οι νόμοι λένε «σε μία εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟΠΙΚΗ...» Αυτή που διαβάζει η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

«Απαρχαιωμένος ο Νόμος για τον Κωνσταντέλλο»

Αλλά βέβαια, ο δήμαρχος ευθαρσώς, στο συμβούλιο, τον χαρακτήρισε «απαρχαιομένο», «συνδικαλιστικό» και «πότε θ’ απαλλαγεί η κοινωνία απ’ το κόστος της έμμεσης επιχορήγησης του τοπικού Τύπου» κ.λπ.

«...επειδή κάπως έτσι ορίζει ένας απαρχαιωμένος νόμος... συνδικαλιστικού τύπου...», είπε αποσπασματικά και αυτολεξεί, επιβεβαιώνοντας την ταμπελοποιημένη άποψή του ότι «Νοbody’s perfect except the CAPTAIN» (Kανείς δεν είναι τέλειος πλην του Καπετάνιου)!!! δεν φανταζόμαστε όμως ποτέ ότι θα έφτανε μέχρι του σημείου να τεθεί υπεράνω του Νόμου, ο κυβερνήτης! Οποίο ολίσθημα!

Και βεβαίως, αφού μας μείωσε – μείωσε μια εφημερίδα γενικής αποδοχής, για την ποιότητά της, που κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε εβδομάδα επί 24 έτη, μας μείωσε κατά τόπο (μόνο στα 3Β) και κατά πλήθος αφού οι άλλοι, που ΔΕΝ είναι του δήμου μας «έχουν πολλαπλάσια κυκλοφορία», μας συκοφαντεί διότι, «...κι αυτό θα το αναφέρουμε στην Αποκεντρωμένη Δ/νση κι αυτό αναφέρουμε όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε»!, όπως τόνισε με έμφαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Κ. Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος