Είναι από εκείνα τα ακούσματα που σου δίνουν μία ανάταση και πιστεύεις ότι κάτι καλό γίνεται.

Μία ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την Ολλανδία και γέμισε περηφάνεια τη Δημοτική αρχή Αλίμου, αφού αυτή είναι ο πρωταγωνιστής.

Το περίφημο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ ανάρτησε στο λογαριασμό του, φωτογραφία από το ΚΑΦΑΟ* του Αλίμου, όπου απεικονίζεται ο διάσημος πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Τί έχει συμβεί;

Εδώ και αρκετό καιρό τα γκρίζα κουτιά ΚΑΦΑΟ* του Δήμου Αλίμου «ντύνονται» με πολύχρωμα έργα τέχνης από την καλλιτεχνική ομάδα SpyLex.

Η καθημερινότητα των δημοτών ομορφαίνει, ενώ οι νεότεροι αποκτούν νέα ερεθίσματα για γνώση. Οι περαστικοί σταματούν, για να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν Βαν Γκογκ, Μαγκρίτ, Γουόρχολ, και Φασιανό και Βασιλείου και τόσους άλλους.

Η ανάρτηση, https://www.facebook.com/VanGoghMuseum/photos/a.179281710596/10165184733885597/, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες θετικές αντιδράσεις, κοινοποιήσεις και σχόλια από όλον τον κόσμο.

Από το Άμστερνταμ στον Άλιμο, ξανά πίσω στο Άμστερνταμ και από εκεί σε όλον τον κόσμο, η Τέχνη μάς ενώνει και μας ταξιδεύει.


* Τα ΚΑΦΑΟ είναι κουτιά του ΟΤΕ που συγκεντρώνουν τα καλώδια, τηλεφωνίας, των σπιτιών ανά 2-3 οικοδομικά τετράγωνα. Yστερα μέσω ενός καλωδίου συνδέεται το ΚΑΦΑΟ με το Αστικό Κέντρο. Είναι βαμένα με αυτό το γκρίζο χρώμα και τα βλέπουμε συχνά στους σε γωνίες των δρόμων, χωρίς να τα προσέχουμε. Ο Άλιμος λοιπόν τα στόλισε και έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη! Η τέχνη μας ενώνει!!!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 guests και κανένα μέλος