Ο Δήμος Παλλήνης, μας ενημέρωσε ότι «υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Παλλήνης και της κοινότητας Ανθούσας» διοργανώνεται από τον «Ροταριανό Όμιλο Παλλήνης» εκδήλωση για το περιβάλλον, την Κυριακή, 11π.μ. στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο Expo – Athens...

Φιάσκο για τη δημοτική Αρχή

Παγιδεύτηκαν Νομάρχης, Βουλευτής και άλλοι παράγοντες

Ο "Ομιλος" έχει διαγραφεί από το Διεθνές Ρόταρυ

Ο Δήμος Παλλήνης, μας ενημέρωσε ότι «υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Παλλήνης και της κοινότητας Ανθούσας» διοργανώνεται από τον «Ροταριανό Όμιλο Παλλήνης» εκδήλωση για το περιβάλλον, την Κυριακή, 11π.μ. στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο Expo – Athens.

Θα μιλήσουν ο νεοεκλεγείς Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Καντερές, ο Ακαδημαϊκός Χρ. Ζεφερός, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Α. Μ. Πετράκης και ο φυσικός Ε. Γερασόπουλος.

Αξιόλογες προσωπικότητες, τους οποίους ο Δήμος Παλλήνης - αν μη τι άλλο - όφειλε να ενημερώσει περί της υποστάσεως του «Ομίλου».

H δημοτική αρχή γνώριζε τα τεκταινόμενα περί τον Oμιλο, εις τα οποία μάλιστα πλαγίως έχει ατόπως και επιπολαίως, προφανώς εμπλακεί, για λόγους παραταξιακών ισορροπιών.

Ο εν λόγω “όμιλος” μπορεί ίσως να είναι ως σωματείο “όμιλος Παλλήνης”, αλλά δεν δικαιούται να αποκαλείται Ροταριανός Όμιλος. Όπως καλώς γνωρίζουμε και με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας ο «Ροταριανός Όμιλος Παλλήνης» (Ρ.Ο.Π.) έχει διαγραφεί από το Διεθνές Ρόταρυ (Rotary International) στο οποίο και με την έγκριση του οποίου λειτουργούν οι ανά τον κόσμο Ροταριανοί Όμιλοι.

Συγκεκριμένα και χωρίς προς το παρόν να μπαίνουμε σε οδυνηρότερες λεπτομέρειες, σεβόμενοι το κύρος της διεθνούς οργάνωσης και τις αντοχές των αναγνωστών, σημειώνουμε ότι από το Ρ.Ο. Παλλήνης αφαιρέθηκε η χάρτα αναγνώρισης (διαγράφηκε δηλαδή, και δεν δικαιούται να λειτουργεί ως Ρόταρυ και να χρησιμοποιεί αυτήν την ονομασία και τα σύμβολα του Ρόταρυ), με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου του Διεθνές Ρόταρυ από τις 24 Μαΐου 2007.

Συνεπώς ο εν λόγω “ΟΜΙΛΟΣ”, μόνο Ρόταρυ δεν μπορεί να είναι και τα μέλη του δεν είναι ροταριανοί.

 

Ο πρόεδρός του εκδιώχθηκε

Μέσα στις προσπάθειες αναγνωρίσεώς του, στις οποίες προφανώς εντάσσεται και η αυριανή εκδήλωση, όπως έχουμε πληροφορηθεί από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή, ο πρόεδρός του συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο και ένα άλλο επίσης μέλος του εν λόγω σωματείου, προσπάθησαν να παρεισφρήσουν σε διεθνές συνέδριο των Rotary που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από τον Διοικητή της Περιφέρειας 2470 (δηλαδή σχεδόν όλης της Ελλάδος) τους εδηλώθη ότι είναι ανεπιθύμητοι και τους ζητήθηκε κοσμίως ν’ αποχωρήσουν.

Στην άρνησή τους ζητήθηκε η συνδρομή της ασφάλειας του ξενοδοχείου, η οποία και τους οδήγησε στην έξοδο.

 

Υπόλογοι οι Επίσημοι Φορείς

Μετά ταύτα τίθενται σοβαρότατα ερωτηματικά ευθύνης, τουλάχιστον για το Δήμο Παλλήνης, που γνώριζε όπως και όφειλε να γνωρίζει την διαγραφή του Ομίλου, πώς αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τον Όμιλο με χρήματα των Δημοτών, και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ενισχύθηκαν οικονομικά από το Δήμο και τη Νομαρχία για να διαδίδουν με αφίσες, προγράμματα και προσκλήσεις ότι είναι Ροταριανός Όμιλος, ενώ, όπως μας δηλώθηκε αρμοδίως από πλευράς Ρόταρυ, «σωματείο μπορεί να είναι, Ρόταρυ όμως όχι». Η περιφέρεια δε, “εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης της δυσάρεστης κατάστασης”, που εκθέτει το κύρος του Διεθνούς Ρόταρυ, θα προσθέταμε εμείς, και όχι μόνο.

Εκθέτει και τη σοβαρότητα δημοσίων φορέων και προσώπων τα οποία, πολλές φορές σπεύδουν με ελαφρότητα να συνδράμουν και να ενισχύσουν ενέργειες όχι πάντα αθώες και να εμπλακούν σε υποθέσεις, που τους εκθέτουν τουλάχιστον για ελαφρότητα και έλλειψη της αναγκαίας λογικής βασάνου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος