Κραυγή αγωνίας από τους χιλιάδες επιβάτες

Συγχαίρουμε για τα άμεσα αντανακλαστικά τον Περιφερειάρχη

Άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και σταμάτησε την μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής που καλύπτουν όλα τα Μεσόγεια. Η αλλαγή τους στο Χολαργό, επιφέρεια τεράστια προβλήματα στους επιβάτες της Ανατολικής Αττικής με σχεδόν αποκλεισμό των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς. Διπλή συγκοινωνία, συνωστισμός, ταλαιπωρία.

Η ΚΤΕΛ Ν. Αττικής είχε αποφασίσει να μεταφέρει την αφετηρία των γραμμών που εξυπηρετούν όλα τα Μεσόγεια, που σήμερα βρίσκονται στο Πεδίο του Αρεως από το 1952!!

Δηλαδή οι γραμμές που εξυπηρετούν:

  • Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνα (Αγ. Ανδρέας, Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιάς, Αγ. Μαρίνα, Ανατολή)
  • Μαρκόπουλο – Λαύριο – Σούνιο ( Π. Ράφτη)
  • Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκαμινό) σε χώρο επί της διασταύρωσης Παράδρομος Λ. Μεσογείων και Αναστάσεως.

Η μεταφορά των αφετηριών θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης.

 

 Μόλις χθες είχαμε λάβει επιστολή από επιβάτες των συγκεκριμένων γραμμών, ζητώντας παρέμβαση. Την παραθέτουμε:

Κραυγή αγωνίας από τους επιβάτες

Επικοινωνώ μαζί σας ως επιβάτης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ. Χθες (13/4/2021) πληροφορηθήκαμε τυχαίως από τον εισπράκτορα του δρομολογίου «Πεδίον του Άρεως προς το Λαύριο», στο οποίο είχαμε επιβιβαστεί το απόγευμα από τους χώρους εργασίας για να επιστρέψουμε στις οικείες μας, ότι από το Σάββατο 17/4/2021, δηλαδή σε τέσσερεις ημέρες, αλλάζει η αφετηρία και το σημείο τερματισμού των λεωφορείων από το Πεδίον του Άρεως στην Εθνική Άμυνα στο Χολαργό. Σημειώστε ότι η αφετηρία ήταν στο Πεδίον του Άρεως από το 1952!

Η συγκεκριμένη πληροφορία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους του επιβάτες στους οποίους, εν μέσω της πανδημία του κορωναϊού, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και ταλαιπωρία. Μόλις (14.4.21) αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ στην οποία όμως δεν γίνεται καμία αναφορά για τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές των εισιτηρίων.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς τα Μεσόγεια εξυπηρετούν μία τεράστια γεωγραφική έκταση (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Κορωπί, Κερατέα, Λαύριο και Σούνιο) και από και προς τη Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Μαραθώνα, Άγιο Ανδρέα, Σχοινιά, Σούλι, Γραμματικό, Αγία Μαρίνα) με αφετηρία και τερματισμό το Πεδίον του Άρεως και χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί εργαζόμενοι – κάτοικοι των παραπάνω περιοχών για τη μετάβαση στις εργασίες τους στην Αθήνα και αντιστρόφως, ώστε να μετακινούνται με μία συγκοινωνία και να φθάνουν γρήγορα στο προορισμό τους. Οι περισσότεροι επιβάτες εργάζονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σωτηρία, Ερρίκος Ντυνάν, Ερυθμός, Παίδων, Λαϊκό, Ιπποκράτειο, Αρεταίειο και Άγιος Σάββας και αποβιβάζονται – επιβιβάζονται στις αντίστοιχες στάσεις της Λεωφόρου Μεσογείων και Αλεξάνδρας. Οι υγειονομικοί που στηρίζουν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας τα νοσοκομεία θα ταλαιπωρηθούν επιπλέον με τη συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης, πολλοί επιβάτες εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ιδιωτικές εταιρείες, ιατρεία, καταστήματα, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στο Κακουργοδικείο, το Εφετείο και τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και αποβιβάζονται – επιβιβάζονται στις αντίστοιχες στάσεις της Λεωφόρου Μεσογείων και Αλεξάνδρας, καθώς και στο Πεδίον του Άρεως. Παράλληλα άλλοι επιβάτες κυρίως ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια για να μεταβούν στα παραπάνω νοσοκομεία και ιατρεία γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία με μία συγκοινωνία.

Με τη νέα αφετηρία – τέρμα στην Εθνική Άμυνα οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να μετεπιβιβάζονται στα ήδη γεμάτα αστικά λεωφορεία, τις ώρες αιχμής, και χωρίς συχνά δρομολόγια, των γραμμών Α5 και Β5, καθώς του Μετρό. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάποιος υπολογισμός για τη συγκεκριμένη επιβάρυνση ειδικά τώρα που διανύουμε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωναϊού; Το αποτέλεσμα θα είναι οι επιβάτες να φθάνουν στους προορισμούς τους με τουλάχιστον 20 – 30 λεπτά καθυστέρηση, ταλαιπωρημένοι και με κίνδυνο για την υγεία τους, εν μέσω πανδημίας, διότι θα αλλάζουν δύο συγκοινωνίες και θα συγχρωτίζονται με πλήθος κόσμου.

Όλοι οι επιβάτες είμαστε αγανακτισμένοι με την παραπάνω αιφνίδια απόφαση του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να υλοποιήσουν σχετική απόφαση που είχε ληφθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (άνοιξη του 2019) από την τότε πολιτική

ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη διακυβέρνηση της χώρας θεωρούσαμε ότι το θέμα είχε «παγώσει».

Η αιτιολογία που ειπώθηκε από το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι ότι: «μας διώχνει η Περιφέρεια Αττικής για να γίνει πεζόδρομος η οδός Μαυροματέων στον Πεδίον του Άρεως», το οποίο δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να μετακομίσει η αφετηρία και ο τερματισμός των παραπάνω λεωφορείων από το Πεδίον του Άρεως. Υπάρχουν άλλες λύσεις π.χ. να μη σταθμεύουν τα λεωφορεία στη Μαυροματέων, αλλά να γίνεται αποβίβαση και αμέσως επιβίβαση για το επόμενο δρομολόγιο στο τέρμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (κυκλικές διαδρομές), να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή του Πεδίον του Άρεως ή των Δικαστηρίων της Ευελπίδων για όσα λεωφορεία χρειάζεται να σταθμεύσουν. Με σωστό και όχι πρόχειρο σχεδιασμό μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα και να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

Το παράλογο του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ότι η αφετηρία – τερματισμός των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει στην Πλατεία Αιγύπτου (Μαυροματέων και Ιουλιανού 19). Επίσης, η αφετηρία – τερματισμός των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Σούνιο παραλιακώς, Ωρωπό και Αγίους Αποστόλους (Κάλαμο, Καπανδρίτι, Μαρκόπουλο, Χαλκούτσι, Συκάμινο, Μαλακάσα, Δήλεσι) θα παραμείνει στην πλατεία που βρίσκεται πάνω από το σταθμό στάθμευσης απέναντι από το Πεδίον του Άρεως. Σημειώστε ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια τα χρησιμοποιούν περιστασιακά κυρίως τουρίστες, παραθεριστές, ταξιδιώτες και λίγοι εργαζόμενοι.

Οι επιβάτες ζητούμε άμεση αναστολή της απόφασης μεταφοράς της αφετηρίας και του σημείου τερματισμού των λεωφορείων από το Πεδίον του Άρεως στην Εθνική Άμυνα στο Χολαργό τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της πανδημίας του κορωναϊού, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω και να μετακινούνται με ασφάλεια για την υγεία τους. Επίσης, ζητούμε να ξεκινήσει διαβούλευση για όποια αλλαγή προτείνεται, προκειμένου να τοποθετηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών και το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν δυνατότητα έκφρασης απόψεων οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, οι επιβάτες. Όσοι χρησιμοποιούμε τα μέσα μεταφοράς έχουμε οικολογική συνείδηση και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον και την κυκλοφοριακή κίνηση με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα. Επίσης, αρκετοί επιβάτες δεν έχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν σε καθημερινή βάση τη βενζίνη και τη στάθμευση, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Συνεπώς, θα πρέπει να διευκολυνόμαστε και όχι να δημιουργούνται επιπλέον εμπόδια, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Με τιμή

Βασιλική Κερασιώτη

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος