Μετά από αίτημα των κατοίκων. Αναμένεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ανακήρυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Κρωπίας σε “Τοπική Ενδοδημοτκή Κοινότητα Αγίας Μαρίνας”, είναι μόλις ένα βήμα πριν την υλοποίηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αρ. 22844/26-3-2021, έγγραφό του, έκανε αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων του παραλιακού μετώπου του Δήμου, για την ανακήρυξη της Αγίας Μαρίνας, σε «Τοπική Ενδοδημοτική Κοινότητα ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ», όπως αυτό εκφράστηκε από την Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης, και αναμένει την απόφαση «γνώμης» του Δημοτικού Συμβουλίου και την κατάθεση εκ μέρους του, του σχετικού αιτήματος σύστασης του Οικισμού της Αγίας Μαρίνας ως «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» , για να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Ήδη η «Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης», διαβίβασε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους Επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, και αναμένουν την έγκαιρη έκδοση της σχετικής απόφασης «γνώμης» του Δημοτικού Συμβουλίου και την κατάθεση στο Υπουργείο, του σχετικού αιτήματος.

«Διαβαίνοντας το κατώφλι της επόμενης 10ετίας και ρίχνοντας μια ματιά στη Δημοτική μας οντότητα και στις ιδιαιτερότητες που διέπουν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, θεωρούμε αναπόδραστη και αυτονόητη ενέργεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, την αναγκαιότητα της αποκέντρωσης αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων στους περιφερειακούς οικισμούς της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα αναπτυξιακά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της», σημειώνει η Σ.Ε.Κ.

Συντονιστική Επιτροπή Κίνησης

«Η Αγία Μαρίνα Ενδοδημοτική Κοινότητα»

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος