Απαντάμε σε όλους και για όλα, στη Δήμο Σαρωνικού


Για το νέο εκλογικό νόμο

Eδώ αναμετρώνται δύο διαφορετικές λογικές. Από τη μια του κ. Φιλίππου, μια κομματική αντιπολιτευτική λογική, αδιέξοδη τελικά για τον Δήμο μας, με αιτήματα που δεν έχουν τύχη να ικανοποιηθούν. Από την άλλη η δική μας, μια αυτοδιοικητική λογική που διεκδικεί βάσιμα και ταυτόχρονα ρεαλιστικά αυτά που δικαιούται ο Σαρωνικός λόγω των ιδιαιτεροτήτων που διαθέτει.

Το δικό μας λοιπόν αίτημα, η δική μας διεκδίκηση είναι να τεθεί ο δήμος μας σε καθεστώς εξαίρεσης, σε ό,τι αφορά την κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων, όπως για κάποιους λόγους έχουν τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης και κάποιοι άλλοι Δήμοι. Στο τέλος της μέρας θα αναμετρηθούν αυτές οι δύο λογικές και θα φανεί ποιος λειτούργησε με κριτήριο αυτοδιοικητικό προς όφελος του Δήμου και ποιος λειτούργησε με κριτήριο κομματικό αδιαφορώντας για τον Σαρωνικό.Για το αποχετευτικό της παραλίαςΠροκρίνεται η λύση για την οποία εργαζόμασταν συστηματικά από το 2017, ως μια λύση ρεαλιστική, εφικτή, οικονομική σε αντίθεση με την Ψυττάλεια που ήταν τελικά μια εμμονή του νυν Δημάρχου – μέχρι πολύ πρόσφατα-που μας κόστισε όμως πολύ χρόνο, μας πήγε πολύ πίσω.Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι και όσοι δεν γνώριζαν έμαθαν  μετά τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που κατέθεσα σε συνέντευξή μου προ μηνός, ότι την Ψυττάλεια δεν την ήθελε κανείς από τα αρμόδια θεσμικά αυτοδιοικητικά και κυβερνητικά όργανα.

sofronis 21321Νιώθω ταυτόχρονα και χαρούμενος γιατί ένα σοβαρό πρόβλημα των δημοτών του παραλιακού μας μετώπου μπαίνει σε τροχιά επίλυσης. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε με αναπτυξιακούς όρους χωρίς να σχεδιάζουμε ταυτόχρονα την υλοποίηση βασικών υποδομών.

Οι υποδομές αποτελούν τα θεμέλια πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί και θα αναπτυχθεί ένα σοβαρό επιχειρησιακό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Δήμο μας.Για την ανάπτυξη στον Δήμο μαςΚανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να σταθεί χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Εμείς λοιπόν, η παράταξή μας, έχουμε μια βασική προγραμματική αναπτυξιακή πρόταση, την οποία θα συζητήσουμε με τους δημότες μας, με στόχο να την διαμορφώσουμε μαζί στα βασικά της σημεία.

Η πρόταση αυτή καταλαμβάνει τέσσερεις μεγάλες ενότητες, οι οποίες συνυφαίνονται μεταξύ τους:
―    Υλοποίηση οδικών υποδομών και ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας
―    Toυριστική ανάπτυξη με ανάδειξη  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου
―    Έξυπνος δήμος με παροχή προηγμένων υπηρεσιών και διασύνδεση των δημοτικών ενοτήτων
―    Συγκρότηση μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας και συνεργασία με όμορους δήμουςΗ πρόταση αυτή εμπεριέχει ένα απαραίτητο στοιχείο, τη διαχείριση της καθημερινότητας με τρόπο οργανωμένο, μεθοδικό και δίκαιο για όλες τις ενότητες του Δήμου μας.

Συμμετέχουμε! Ενημερωνόμαστε! Προτείνουμε! Συναποφασίζουμε!
https://www.facebook.com/events/129709082439993/

απόσπασμα από  συνέντευξη   στην εφημερίδα ΣAΡΩΝΙΚΟΣNEWS

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος