Ο νέος στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για το κλείσιμο της σήραγγας (τρύπες Καραμανλή) για τρεις μήνες προκειμένου να επισκευαστούν. Ομως, ο προβληματισμός της μακράς διάρκειας αποκοπής της παραλιακής λεωφόρου και οι δυσκολίες μετακίνησης από άλλες οδούς, οδήγησαν τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, σε αλλαγή της απόφασης και ανασχεδιασμό του έργου.

Ετσι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών  προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες  από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων.

Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Αν θυμίσουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μήνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία, ιδιαίτερα που είναι πλέον μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Ο νέος στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Το διάστημα από 5/4/2021 έως 24/4/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης και για όλο το 24ωρο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών – Σουνίου (Ε.Ο. 91) και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω Λ. Βάρης –Κορωπίου.

Οι εργασίες

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

"Να γκρεμίσουν τα βράχια να ανοίξει ο δρόμος"

Δεν γνωρίζουμε το κόστος της επισκευής, και το χρόνο ασφάλειας που θα προκύψει, αλλά αναγνώστης μας από τη Λουμπάρδα, που πανικοβλήθηκε με την μεγάλη διάρκεια αποκλεισμού της οδού, πρότεινε να ρίξουν τα βράχια και να ανοίξει ο δρόμος για να μη χρειάζεται κάθε τόσο επισκευές.

trupes karamanliepiblepsiΜε αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Μετά από τις σχετικές ενέργειες μας τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων  και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό. Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνση τους. Η τοποθέτηση των προστατευτικών στα βραχώδη σημεία και η ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, συμβάλουν στο στόχο μας να επιτευχθεί η αυξημένη ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που διέρχονται από τη Λ. Αθηνών – Σουνίου».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος