Μήνυση του Δήμου ΒΒΒ κατά της Εταιρείας που αγόρασε τα ΟΤ. "Κόνιαρη"

 

Για τα ακίνητα στην περιοχή “Ν. Κάλυμνος” στη Βούλα, τα ονομαζόμενα πρώην “Κόνιαρη” και μετέπειτα “Μπενάκειο” έχουμε χύσει πολύ μελάνι. Μια ιστορία που ξεκινάει από δεκαετίες πίσω με εμπλοκές και διαπλοκές διαφόρων προσώπων. Σήμερα πλέον ιδιοκτήτης της περιοχής, όπως έχουμε γράψει είναι εταιρεία επενδύσεων ονόματι Enterprise Greece, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία κλειστή πόλη μέσα στην πόλη, με το επενδυτικό πρόγραμμα που ονομάζει «Επενδυτικό έργο οικιστικής τουριστικής ανάπτυξης Project Voula».

Ο Δήμος ΒΒΒ να θυμίσουμε ότι έχει πάρει κάποιες αποφάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως η απαλλοτρίωσή τους για πράσινα και αθλητικές εγκαταστάσεις και η μείωση του συντελεστή δόμησης τα οποία μάλλον δεν καρποφορούν.

Η εταιρεία προσπαθεί να “βαφτίσει” την “επένδυση”, ως “στρατηγική επένδυση” (Ν. 4608/2019) προκειμένου να προσπεράσει πολεοδομικά και άλλα εμπόδια.

Μήνυση κατά της εταιρείας

Ο δήμος ΒΒΒ κατέθεσε μήνηση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ζητώντας την ποινική δίωξη της ιδιοκτήτριας εταιρείας, με το αιτιολογικό ότι έχει καταθέσει “ψευδή στοιχεία” στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσή της του Ν. 1599/1986.

Οπως δήλωσε η Δημοτική Αρχή, αναμένει τις σχετικές ενέργειες του Δ.Σ. της Invest Greece προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ζητηθούν από το Εισαγγελέα περαιτέρω διώξεις, κατά της συγκεκριμένες εταιρείας.

Σε περίπτωση που η αρμόδια διυπουργική επιτροπή εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη μίας μη στρατηγικής επένδυσης στις στρατηγικές επενδύσεις, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολή εκτέλεσης της ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος