konstantas.jpgΔεν άκουσε τη φωνή των δημοτών η Δημοτική Αρχή την προηγούμενη εβδομάδα και επανέλαβε τη συνεδρίαση με το ίδιο ακριβώς θέμα.
Άλλη μια συνεδρίαση που δεν έγινε στην Παλλήνη, εξαιτίας της επένδυσης που προσπαθεί να περάσει η Reds στο Κτήμα Καμπά....

Ενημέρωση απαιτούν οι Παλληνιώτες

για το μέλλον του Καμπά


Δεν άκουσε τη φωνή των δημοτών η Δημοτική Αρχή την προηγούμενη εβδομάδα και επανέλαβε τη συνεδρίαση με το ίδιο ακριβώς θέμα.

Άλλη μια συνεδρίαση που δεν έγινε στην Παλλήνη, εξαιτίας της επένδυσης που προσπαθεί να περάσει η Reds στο Κτήμα Καμπά.

Όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο φύλλο μας, την περασμένη Τετάρτη δεν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, που είχε ως θέμα συζήτησης την πρόταση της Reds. Οι κάτοικοι απέκλεισαν την είσοδο του Δημαρχείου και δεν επέτρεψαν στους συμβούλους να εισέλθουν. Ετσι η μειοψηφία έμεινε απέξω, ενώ η πλειοψηφία πέρασε από την «κερκόπορτα» και είχε απαρτία το Δ.Σ. αν ήθελε ο Δήμαρχος να προχωρήσει. Παρ’ όλα αυτά και τον τιμά, δεν προχώρησε.


Επανήλθε όμως, με νέα κλήση για Δημοτικό Συμβούλιο, την προχθεσινή Τετάρτη με έβδομο θέμα τη «συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος της Κάντζας Εμπορικής Α.Ε. για την οριοθέτηση περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα στο Κτήμα Καμπά», όπως ακριβώς το καταγράφει η Ημερήσια διάταξη.

Η άποψη του Δημάρχου ότι προσήλθαν για ενημέρωση δεν έπεισε και δεν το έδειχνε τουλάχιστον η ημερήσια διάταξη. Εκτός και δεν είχαν σωστή ενημέρωση με τον πρόεδρο του Δ.Σ.

d.s.pallinis-_1.jpgΟ κόσμος και την προηγούμενη φορά και τώρα ζητούσε ενημέρωση. Και ακριβώς επειδή δεν έγινε και προχώρησαν σε επόμενη συνεδρίαση με το ίδιο ακριβώς θέμα, εξαγριώθηκαν.

Είχαν αποκλείσει για άλλη μια φορά την είσοδο του Δημαρχείου, αλλά οι περισσότεροι σύμβουλοι είχαν μπει πολύ νωρίτερα από τη συνεδρίαση, αφού συνεδρίαζαν στις 7, οι κάτοικοι απέκλεισαν την είσοδο στις 6.30 και οι σύμβουλοι ήταν μέσα. Σχεδόν όλοι της πλειοψηφίας και από τη μειοψηφία οι Γιώργος Σμέρος, Γιώργος Μερτζάνος, Μαρία Λεβαντή και Κ. Χατζησταματίου. Αυτό έδωσε το «πράσινο φως» στο προεδρείο να προχωρήσει στη συνεδρίαση.

Ο τ. αντιδήμαρχος Θ. Σμυρλιάδης που ήρθε στην ώρα του προσπάθησε να σπάσει το μπλοκ για να μπει, εξαγριώνοντας τους κατοίκους. Χρησιμοποίησε άσχημη γλώσσα απέναντι στους νεολαίους που έκλειναν την είσοδο και παρενέβησαν πιο «ώριμοι» για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Αν. Μπουντουβάς προσήλθε αλλά δεν εισήλθε, αφού η είσοδος ήταν κλειστή.

Μετά μισή ώρα, έμαθαν ότι η συνεδρίαση γίνεται και αποφάσισαν να εισέλθουν στο Δημαρχείο και να παρέμβουν στο Δ.Σ.


Η Τζέλα Φικούρα μιλώντας ως επικεφαλής των κατοίκων τόνισε ότι οι δημότες  ζητούν ενημέρωση. Γιατί το θέμα Καμπά είναι ένα τεράστιο ζήτημα και επιβάλλεται να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις, να ενημερωθεί ο κόσμος, να πει την άποψή του πριν το Δ.Σ. πάρει αποφάσεις. Αυτό ζητήσαμε και την προηγούμενη φορά, αυτό ζητάμε και τώρα. Σε περίπτωση που δεν ακουστεί το αίτημά μας η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα ματαιωθεί.

Θέλουμε δέσμευση από το Δ.Σ., ότι δεν θα ξαναέρθει το θέμα για συζήτηση αν δεν προηγηθούν γενικές συνελεύσεις και ενημέρωση.


Ο επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας Τάσος Μπουντουβάς μιλώντας διαδικαστικά, (ο οποίος σημειωτέον βρισκόταν έξω ανάμεσα στον κόσμο, αφού η είσοδος του Δημαρχείου ήταν αποκλεισμένη)  κατέθεσε ότι επειδή εκρεμμεί η απόφαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής και θα συζητηθεί από τη Νομαρχία, και ταυτόχρονα είναι ένα ζήτημα που αφορά πάρα πολύ κόσμο και επειδή και το  Καμπά είναι ένα ζήτημα που αφορά πάρα πολύ κόσμο, πρότεινε να αναβληθεί το θέμα Καμπά και να επανασυζητηθεί αφού τηρηθεί η διαδικασία ενημέρωσης.


Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς, τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό για την πόλη. Ότι η  συγκεκριμένη πρόταση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας έχει κατατεθεί από τις 18/5/2007 με την μορφή του κατεπείγοντος, εδώ και δύο χρόνια.

Αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είχε ληφθεί απόφαση.  Τόσο το Ρ.Σ.Α. όσο και το σχέδιο Νόμου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα είναι δυσμενέστατα για την πόλη. Αν καθένας θέλει να διαβάσει και να μελετήσει δεν έχουμε καμία αντίρρηση.

Παρεμβάσεις ανεβάζουν την ένταση και σταματάει ο Δήμαρχος.


«Εχετε φτάσει σε αδιέξοδα την πόλη. Νεκροταφεία τη γεμίσατε. Και πάτε να την κάνετε απέραντο νεκροταφείο», φωνάζει κάτοικος.


Η νομαρχιακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, εξήγησε ότι η Νομαρχία δεν πήρε απόφαση να απορρίψει ή να εγκρίνει το ΡΣΑ. Αποφάσισε να γίνουν συνελεύσεις ανά περιοχές για να ενημερωθούν οι κάτοικοι και το Σεπτέμβριο θα αποφασίσει.

Μην πάτε πιο γρήγορα και πάρετε μία απόφαση για το Καμπά, που θα δεσμεύσει όλη την περιοχή και τις χρήσεις της περιοχής.

Η δραστηριότητα αυτή στο κτήμα Καμπά, δεν αφορά μόνο την Παλλήνη. Θα επηρεάσει όλα τα Μεσόγεια και όλη την Ανατ. Αττική.

Ο Δημοσθ. Μπαρούτας, επίσης νομαρχιακός σύμβουλος, έκρινε ότι δεν έχει ενημερωθεί ο πολίτης και είναι αναγκαίο να γίνει. Και προέτρεψε να μην αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Γιώργος Σμέρος ζήτησε να τοποθετηθεί, αλλά οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν του το επέτρεπαν. Ο Γ. Σμέρος είναι από τους συμβούλους που βρισκόταν μέσα στο Δημαρχείο πολύ νωρίτερα από τη συνεδρίαση.


Κάτοικος: Το πρόγραμμα συνεργασίας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έγραφε όχι στο εμπορικό Κέντρο στου  Καμπά, τόνισε απευθυνόμενη στον Γ. Σμέρο.


Εκπρόσωπος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε να σεβαστούν τα εκλεγμένα όργανα, και δήλωσε ότι η απόφασή τους είναι να μη δεχθούν τα έργα στου Καμπά.


Μιλώντας ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής τόνισε ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα παρ’ ότι τους αφορά άμεσα. Και τους αφορά γιατί γίνεται δίπλα από δύο σχολεία (το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο είναι κολλητά).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Κάντζας σημείωσε ότι δεν το «πιάσανε» το θέμα καθόλου, παρά τις επισημάνσεις τους.

«Μία λαϊκή συνέλευση δεν κάνατε πουθενά. Θέλετε ντε και καλά να περάσετε το έργο. Σας ψηφίσαμε, αλλά με ποια προϋπόθεση; Να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα τα δικά μας.  Εγώ περίμενα από τους συμβούλους της Κάντζας να έρθουν να μιλήσουμε. Κανείς δεν ήρθε».


Σε κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα των παρατάξεων, δεν γράφατε τίποτα για το κτήμα Καμπά. Αρα κάνετε κάτι για το οποίο δεν σας ψηφίσαμε ποτέ.

Εχετε εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία γι’ αυτό ζητάμε να έρθετε να μας ενημερώσετε. Και να πάρει απόφαση η τοπική κοινωνία.


Ποια είναι η πρεμούρα σας, χωρίς να έχει αποφασίσει η Νομαρχία να θέλετε να το ψηφίσετε. Τι κρύβεται από πίσω;

Η ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν μπαίνει σε αντιστάθμισμα του τι μας δίνουν.

Κάτοικος:

Πριν από κάμποσους μήνες είχατε συζητήσει για το εμπορικό κέντρο Καμπά και πήρατε μία απόφαση να περιμένετε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Τι άλλαξε; Γιατί βιαζόμαστε να πάρουμε μία απόφαση.

Να επικαιροποιηθεί η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.  τόνισε κάτοικος.


Η Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης μετά από συζήτηση στο Διοικητικό της Συμβούλιο πήρε αρνητική απόφαση για το Καμπά.

Πώς προστατεύονται τα παιδιά μας μέσα από την πρόταση της Reds;


Ο Παν. Πολίτης (πρώην δημοτικός σύμβουλος) και γραμματέας της Τ.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παλλήνης  τόνισε ότι οι μειοψηφίες μπαίνουν μπροστά, απαντώντας σε αιτίαση ότι είναι λίγοι οι κάτοικοι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «και για την αποχέτευση να μιλούσαμε διακόσια άτομα θα είμαστε».

Εδωσε τη στήριξή του στους δύο επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και στις θέσεις που πήραν.


Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Γκοτσόπουλος μίλησε για δύσκολη ημέρα και δύσκολες αποφάσεις. Υιοθέτησε την πρόταση που έκανε ο Αν. Μπουντουβάς, και υπενθύμισε την πρότασή του το 2007, που μιλούσε για ενημέρωση, για συγκεντρώσεις, για επισκέψεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πράγματα που δεν έγιναν και γι’ αυτό έφτασαν στη σημερινή κατάσταση.


Ο Δήμαρχος επανερχόμενος εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση ούτε από το προεδρείο ούτε από την Επιτροπή για το θέμα.

Διακόπηκε για άλλη μια φορά και απευθυνόμενος προς την Τζ. Φικούρα μίλησε με αιχμές κατά του προσώπου της.

Η Τζ. Φικούρα ζήτησε εξηγήσεις και φτάνοντας μπροστά στο προεδρείο πέταξε ένα ποτήρι νερό προς τον Δήμαρχο. (απρεπής ενέργεια που καυτηριάστηκε από όλους). Ηταν και η αιτία να διακοπεί το συμβούλιο.


Σ..Σ. Πρέπει να διαθέτει κανείς γερά νεύρα και μεγάλο στομάχι σε τέτοιες ώρες. Δεν πρέπει να λειτουργεί με το θυμικό.

Αργότερα, στο γραφείο του Δημάρχου, ζήτησε δημόσια συγνώμη από το Δήμαρχο για το ατυχές περιστατικό.


Δεν αρκεί η πρόθεση


Σε συζήτηση που είχαμε αργότερα με το  Δήμαρχο, προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν υπήρχε πουθενά εισήγηση για το θέμα και επομένως δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι κάτοικοι τι απόφαση θα έπαιρναν.

Εχω έρθει μέσα με όλα τα ΦΕΚ, με όλους τους νόμους για να κάτσω να ενημερώσω τον κόσμο.

Δύο χρόνια ενημερώνω.

konstantas.jpgΜέσα σ’ αυτές τις διαδικασίες εμείς μπήκαμε στην μέση. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε στην άκρη και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο να μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία σήμερα. Ούτε ήμασταν υποχρεωμένοι πριν δύο χρόνια όταν το συζητήσαμε στο Δ.Σ. Γιατί ο νόμος δεν μας το επιβάλει.

Δεν μπορούμε όμως να αποφασίζουν για την πόλη μας και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. Γι’ αυτό μπήκαμε.


Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη ζώνη προστασίας τοπίου, που υπήρχε από το 1993 από το Στέφανο Μάνο, την άλλαξε η Τζ. Φικούρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να πάτε στα πρακτικά του Δ.Σ. Και θέλετε να ακούσετε τι έβαλε; Χώροι συνάθροισης κοινού, εκθεσιακοί χώροι και καταστήματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, τουριστικά καταλύματα μέχρι 40 κλινών! Και ψηφίστηκε δύο ημέρες πριν τις εκλογές το 2004.

Ο Νόμος για τις ΠΟΑΔΠ 2742/1999 είναι ο νόμος που τον έχει υπογράψει Λαλιώτης, Παπαντωνίου, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Ανωμερίτης, Σουμάκης, Παπαζώη, Γιαννόπουλος. Τον ίδιο νόμο έχουμε σήμερα.  


Ολες οι παρατάξεις ήταν ενημερωμένες


Παρ’ όλα αυτά, εγώ έκανα διαπαραταξιακή, χωρίς την αρχή της πλειοψηφίας. Ημουν εγώ, ο Δημ. Μουτζούρης, ο Γιάννης Σαμέλης και ο αρχιτέκτων Μ. Πρωτογιάννης και ο Θ. Γκοτσόπουλος, ο Γ. Σμέρος, ο Αν. Μπουντουβάς και η Μ. Λεβαντή. Συζητάγαμε με τους εκπροσώπους της εταιρίας και διεκδικούσαμε. Συναντιόμαστε στον Οργανισμό της Αθήνας.


Σε ερώτημα της εφημερίδας μας: Τότε τί θα συζητούσατε αφού όλοι γνώριζαν τις προτάσεις και ήταν ενημερωμένοι, ο δήμαρχος μας απάντησε ότι θα έπαιρναν με ψηφοφορία, μία απόφαση, χωρίς να σημαίνει ότι θα ήταν υπέρ του Καμπά.


Ανοιχτή ενημέρωση των κατοίκων


Καταλήγουμε λοιπόν ότι είναι ανάγκη να γίνει μία ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ενημέρωση των κατοίκων για τις προτάσεις στο Κτήμα Καμπά.

Και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει δείξει ότι διαθέτει οξυδέρκεια και δημοκρατική συνείδηση και έχει μάθει να αφουγκράζεται.


Τα χειρότερα έρχονται


Ερχονται δύο νέα σχέδια νόμου πολύ χειρότερα. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο και τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Επιχειρηματικά πάρκα με συντελεστή δόμησης 1.6 και 1.4.

Με γήπεδα 1000 τ.μ. για υψηλή όχληση και 500 τ.μ. για μέτρια όχληση. 500τ.μ. με συντελεστή δόμησης 1.6 σημαίνει ότι χτίζονται 800 τ.μ.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 327 επισκέπτες και κανένα μέλος