Σε Δημοτική Συνεδρίαση της Βάρης, Δευτέρα 18 Μαϊου συζητήθηκε  η κυκλοφοριακή ρύθμιση της Βουλιαγμένης στο κομμάτι που αφορά την οδό Παναγούλη, που μονοδρομείται προς τα πάνω. Όπως διαπιστώθηκε, η παρουσία του κόσμου στο συμβούλιο, προερχόταν από την οδό Παναγούλη στη Βουλιαγμένη, οι οποίοι περίμεναν μία θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης ως προς την μονοδρόμηση της οδού Παναγούλη. Κι αυτό γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητάει τη σύμφωνη γνώμη του όμορου Δήμου Βάρης – Βάρκιζας...

Κυκλοφοριακή ρύθμιση Βουλιαγμένη - Βάρκιζα!


Σε Δημοτική Συνεδρίαση της Βάρης, Δευτέρα 18 Μαϊου συζητήθηκε  η κυκλοφοριακή ρύθμιση της Βουλιαγμένης στο κομμάτι που αφορά την οδοό Παναγούλη, που μονοδρομείται προς τα πάνω.

Όπως διαπιστώθηκε, η παρουσία του κόσμου στο συμβούλιο, προερχόταν από την οδό Παναγούλη στη Βουλιαγμένη, οι οποίοι περίμεναν μία θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης ως προς την μονοδρόμηση της οδού Παναγούλη. Κι αυτό γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητάει τη σύμφωνη γνώμη του όμορου Δήμου Βάρης – Βάρκιζας.

Και σωστά γιατί μονοδρομώντας την Παναγούλη μόνο προς τα πάνω αποκόπτει στους Βαρκιζιώτες την πρόσβασή τους στη Βουλιαγμένη από την οδό Παναγούλη, η οποία είναι δευτερεύουσα αρτηρία κυκλοφορίας.


Οσοι ανεβαίνουν την οδό Αφροδίτης από τη Βάρκιζα προς Βουλιαγμένη θα πρέπει ή να επιστρέφουν πίσω  από τη Φλέμιγκ προς Βάρη ή να μπαίνουν στα Πηγαδάκια στην οδό Μενελάου που στη συνέχεια γίνεται Αθηνών (σύνορα Βούλας – Βουλιαγμένης), που όμως έχει αντίθετη κατεύθυνση (προς τα πάνω). Ετσι  ακολουθώντας έναν λαβύρινθο (Μενελάου, Λυσικράτους, Ηλέκτρας, Πανδώρας  και  στη συνέχεια  Φαέθοντος για να βγει στην παραλιακή, ή Ατλαντίδος και ξανά Παναγούλη έχοντας διασχίσει το μισό …λαβύρινθο, μετά θα βγαίνει χαμηλά στην Παναγούλη που σε ένα τετράγωνο θα είναι διπλής κατεύθυνσης για να καταλήξει στην παραλιακή λεωφόρο.

Διαφορετικά θα πρέπει ανεβαίνοντας την Αφροδίτης να στρίβει αριστερά στη Θησέως  - πλατεία Ζησιμοπούλου – Βορεάδων για να κατέβει από το Νεκροταφείο στην παραλιακή, στο ύψος της Βουλιαγμένης.

Η Βάρκιζα θα έχει μία ιδιαίτερη επιβάρυνση μέσα στη μικρούς δρόμους, δίπλα από το σχολείο, αφού η κίνηση θα κατευθύνεται προς τα εκεί.


Αυτός που ανεβαίνει την Παναγούλη προς Βάρκιζα επίσης θα πρέπει να κατευθυνθεί προς Φλέμιγκ καταλήγοντας στη Βάρη ή να πάει δεξιά προς την πλατεία Ζησιμοπούλου και από εκεί προς την παραλία της Βάρκιζας.


Αυτός που ανεβαίνει την Αθηνών (Πηγαδάκια), συναντάει τη Μενελάου που δεν επιτρέπει την είσοδο (αντίθετη κατεύθυνση). Ετσι πρέπει να ακολουθήσει το λαβύρινθο που περιγράφουμε πιο πάνω μέσα από τα στενά της Βουλιαγμένης για να οδηγηθεί υποχρεωτικά προς την παραλιακή της Βουλιαγμένης και από εκεί να κατευθυνθεί προς Βάρκιζα.

Ο κάτοικος που μένει ψηλά στα Πηγαδάκια πρέπει να πάει μέσω …Λαμίας για να ψωνίσει μία φραντζόλα ψωμί στην “Ηπειρώτισα” για παράδειγμα.


Η πολιτική των Δημάρχων για ψηφοθηρική ικανοποίηση έχει οδηγήσει σε έναν τραγέλαφο κυκλοφορίας, με μονοδρομήσεις, αποκλισμούς, στενέματα για να προστατευθούν δήθεν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης οδού, επιβαρύνοντας έτσι δρόμους πολύ μικρότερου πλάτους και τιμωρώντας βέβαια τους οδηγούς.

Οι τρεις όμοροι Δήμοι Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη συνδέονταν μεταξύ τους από τις οδούς Αθηνών (Πηγαδάκια Βούλα), Παναγούλη (Βουλιαγμένη) και Αφροδίτης Βάρκιζα. Αν θα δείτε τους παλιούς οδηγούς κυκλοφορίας τους δρόμους αυτούς τους έχουν δευτερεύοντες άξονες.

Τώρα και οι τρεις αυτοί δρόμοι έχουν μόνο άνοδο!

Κι αφού φτάσουν λοιπόν στο …καταράχι τι γίνεται. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε τι θα γίνει παρακάτω, πρώτος διδάξας ο δήμαρχος Βούλας που απέκοψε την οδό Αθηνών στα Πηγαδάκια.

 

Η αντίληψη ότι γίνεται για να αποφεύγονται τα τροχαία είναι μάλλον αστεία, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουμε όλους τους δρόμους.

Τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν περισσότερο στους μικρούς δρόμους παρά στους μεγάλους, αναλογικά με τον φόρτο κυκλοφορίας που έχουν.

 

Επανερχόμενοι λοιπόν στη συνεδρίαση της Βάρης, οι σύμβουλοι  όλοι φάνηκαν προβληματισμένοι με αυτή την αλλαγή. Ο  Δ. Κυπριώτης αντίθετος και κάθετος σε μια θετική απόφαση του Δ.Σ. Βάρης. Επισημάνσεις και από τη Λυδία Αργυροπούλου. Από κάτω από το ακροατήριο διαφωνίες μεταξύ τους. Ετσι για να ηρεμήσουν τα πράγματα ο πρόεδρος προχώρησε σε διάλειμμα. Μετά το διάλειμμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος την αναβολή του θέματος, όπως και έγινε.

Αναμένεται να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης.


Από την άλλη η Βουλιαγμένη βιάζεται να εφαρμόσει τη μελέτη. Οι κάτοικοι της οδού Παναγούλη πιέζουν. Οι κάτοικοι των άλλων μικρών δρόμων δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει, αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα λαβύρινθο κάθε φορά για να μπουν ή να βγουν από τη γειτονιά τους. Ο Δήμαρχος της Βουλιαγμένης το βλέπει μάλλον με σκεπτικισμό, γιατί είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει διαμαρτυρίες από τους κατοίκους των άλλων οδών.


Για τη μονοδρόμηση της οδού Αθηνών στα Πηγαδάκια είχαμε ασχοληθεί εκτενέστατα το 2001 (ΕΒΔΟΜΗ αρ. φ. 158, 20.1.01), όταν ο δήμαρχος Γ. Μάντεσης τη στένεψε και την έκανε άνοδο αδιαφορώντας για τα διατάγματα, τις αποφάσεις, και τους όμορους δήμους. Πέρα από το ρεπορτάζ, είχαμε δημοσιεύσει επιστολή του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Κ. Ασλανίδη, που επεσήμαινε την σπουδαιότητα της οδού Αθηνών  παρουσιάζοντας νόμους και διατάγματα.

Η οδός Αθηνών – γράφει -  «ήταν και είναι επαρχιακή και παρουσιάζεται σε όλα τα παλαιά σχέδια του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1950. Υπήρχαν όμως οπωσδήποτε και παλαιότερα.

Τμήμα της ήταν,  η μόνη οδός που συνέδεε, τότε τη Βουλιαγμένη με τη Αθήνα μέσω Κορωπίου με την Ενωτική της Εθνικής οδού (αρίθμηση 3/1959 ή αριθ. 9/1963) Αθηνών – Βουλιαγμένης – Σουνίου και την Επαρχιακή 22 (Δ’ ε 2.56 ΦΕΚ Α. 47) ως η αριθ. 20 που ήταν η «Κορωπί – Βάρη – Βουλιαγμένη. Η αρ. 22 επαρχιακή, ήταν «Βάρη – Βάρκιζα».

…Η οδός Αθηνών ήταν συνέχεια της ενωτικής επαρχιακής οδού αρ. 25 με τις όμοιες αρ. 22 (Βάρη-Βάρκιζα)  και 20 (Κορωπί – Βάρη – Βουλιαγμένη) που είχαν εγκριθεί το 1956 Δ.8.2/56 ΦΕΚ 47Α προς τον Αγιο Νικόλαο Πάλλων και από εκεί προς Καβούρι και Βουλιαγμένη. Δηλαδή υπήρχε η Κορωπίου – Βάρης – Βουλιαγμένης) που συνέπιπτε με την οδό Σελήνης μέχρι τη λεωφόρο Αλκυονιδών (σήμερα Καραμανλή) – Αθηνάς που έφθανε μέχρι τον Αγιο Νικόλαο Πάλλων στο Καβούρι».

 

Να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα  από τους ΟΤΑ

 


Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, μετά από μία εμπειρία ετών, ότι οι Δήμαρχοι είναι ακατάλληλοι να εφαρμόζουν κυκλοφορία στους Δήμους, γιατί γίνεται πάντα πρόχειρα, χωρίς ειδικούς  ή κατευθυνόμενους μελετητές κατά τις επιθυμίες των Δημάρχων, αδιαφορώντας για την συνέχεια του δρόμου με τον όμορο Δήμο.

Και όταν εφαρμόζεται μία μελέτη, την επομένη αρχίζει το κόψιμο και το ράψιμο ανάλογα με τα παράπονα και τας …υπογραφάς των κατοίκων!!   Αννα Μπουζιάνη

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 guests και κανένα μέλος