Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 5 μ.μ. μέσω livestreaming, το Δημαρχείο θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλανόλευκης

 

Με πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων σε διάφορα σημεία της πόλης ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τιμά την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα.

 

Με αφετηρία τη δράση «Σημαίες της Επανάστασης» που ξεκινάει την Παρασκευή 19 Μαρτίου, 6 σημαίες της Επανάστασης του 1821 και η επίσημη Ελληνική Σημαία έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου ΒΒΒ και  συνοδεύονται από ειδικά φωτισμένα ενημερωτικά κουτιά (lightbox) όπου παρέχουν τεκμήρια κειμένων της Επανάστασης και δίνονται πληροφορίες για κάθε σημαία. Συγκεκριμένα:

- Η Σημαία Φιλικής Εταιρείας, η πρώτη επαναστατική σημαία που υψώθηκε στο Ιάσιο της Μολδαβίας στις 22 Φεβρουαρίου 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη

Simaia KolokotronaionΗ Σημαία Κολοκοτρωναίων, ίσως η πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων Αγωνιστών

Η Σημαία Μάνης, που υψώθηκε στη Μάνη, 22 Μαρτίου 1821

 

 

 

Simaia Anthimou Gazi

Η Σημαία Άνθιμου Γαζή, που ύψωσε ο Άνθιμος Γαζής στις 7 Μαίου 1821, στις Μηλιές του Πηλίου

 

- Η Σημαία Μάρκου Μπότσαρη, που υψώθηκε τον Οκτώβριο του 1820 στο Σούλι από τον Μάρκο Μπότσαρη

 

- Η Σημαία Ψαρρών, η σημαία πλοίου των Ψαρών του 1821, με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας, σταυρό, άγκυρα, λόγχη, όφιν και πτηνό

Τα κεντρικά σημεία του Δήμου όπου θα τοποθετηθούν οι σημαίες και τα ενημερωτικά κουτιά είναι:

- Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Πλατεία Ιμίων στη Δ.Ε. Βούλας

- Πλατεία Άγγελου Αποστολάτου στη Δ.Ε. Βούλας

- Πλατεία 24ης Ιουλίου στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης

- Πλατεία Ηρώων στη Δ.Ε. Βάρης

- Πλακόστρωτο παραλίας Βάρκιζας στη Δ.Ε. Βάρης

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο Δήμος, ως τιμώμενος Δήμος και επίσημος πρεσβευτής του Δικτύου SDG 17 Greece για το 2021, θα αποτελέσει το επίκεντρο των εκδηλώσεων του Δικτύου. Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 5 μ.μ. μέσω livestreaming, το Δημαρχείο θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Η κορύφωση των εορταστικών δράσεων θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, διαδικτυακής ημερίδας «Από το Γένος, στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων» το Σάββατο 17 Απριλίου 10.00 - 17.00, όπου έγκριτοι ομιλητές (τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα) θα παρουσιάσουν τη διαδρομή της εθνικής παλιγεννεσίας, καθώς και την αξία και εξέλιξη της ιστορικής καταγραφής για τις νέες γενιές.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε σχετικά: «Η φετινή εθνική επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση λαμβάνει χώρα σε δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν μας επιτρέπει να την γιορτάσουμε με την λαμπρότητα που της αρμόζει. Ο Δήμος μας, διοργανώνει 3 ξεχωριστές συμβολικές δράσεις-εκδηλώσεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, που με τους αγώνες τους μας χάρισαν την ελευθερία και τη δυνατότητα να ζούμε σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Με ορόσημο την φετινή εθνική επέτειο και αντλώντας δύναμη και έμπνευση από τις αξίες και τους αγώνες των προπατώρων μας, να προτάξουμε τα στοιχεία εκείνα που ως έθνος μας πήγαν μπροστά και οδήγησαν στην εθνική παλιγενεσία και ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή δημιουργίας και προόδου».

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος