Η περιοχή θεωρείται ιδιωτική και ο καθένας αυθαιρετεί

Η καταστροφή του περιβάλλοντος συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Αλλοτε από ιδιώτες, άλλοτε από δημόσιες αρχές. Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα σε πολύ σύντομο χρόνο θα είναι φαλακρή από πράσινο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο προηγούμενο φύλλο μας γράφαμε για 43 αρμύρες που τις άφησαν κούτσουρα στην παραλία της Βουλιαγμένης.

Σήμερα το σκηνικό επαναλαμβάνεται στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου τσάκισαν αρμύρες και ελαιόδεντρα αιωνόβια.

Και στις δύο περιπτώσεις - φαίνεται - τα έκοψαν ιδιώτες! Στη Βουλιαγμένη γιατί του έκοβαν τη θέα(!), στην Αγία Μαρίνα το κομμάτι αυτό της παραλίας - λέει - είναι ιδιοκτησία. Κάλεσε ο “ιδιοκτήτης” έναν εργάτη και έπεσε τσεκούρι.

Την άδεια την πήραν και οι δύο από τον ...μπακάλη της γειτονιάς.

agia marina prin

agmarina dentra metaΙδιαίτερα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου δεν έχει γίνει ακόμη πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης, η πρόσβαση στην παραλία κοντεύει να γίνει όνειρο... Περνάει μέσα από ιδιοκτησίες!!!

 

Τι λέει ο Δήμος

 

Ο Δήμος Κρωπίας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «προ ημερών, διαπιστώθηκαν κοπές συστοιχιών Αρμυρικιών στην παραλία της Αγίας Μαρίνας εντός ιδιωτικών εκτάσεων. Κακόβουλοι σχολιαστές υπαινίχθηκαν ότι τα έκοψε ο Δήμος Κρωπίας.

Για το λόγο αυτό δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε προβήκαμε σε κοπές δέντρων εντός ιδιωτικών εκτάσεων και συγκεκριμένα πέριξ των καταστημάτων της παραλίας της Αγίας Μαρίνας.

Δεν γνωρίζουμε αν ο ιδιώτης έλαβε άδεια από αρμόδιο φορέα.

Είναι φυσικά αυτονόητο το αποτέλεσμα αυτό να προβληματίζει, καθότι παρατηρούνται αρκετά περιστατικά σε ιδιωτικούς χώρους που αντί για κλαδέματα ή αραιώσεις βλάστησης έχουμε βίαιες κοπές ακόμα και εκριζώσεις δέντρων.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι η προσπέλαση στην παραλία της Αγίας Μαρίνας γίνεται μέσα από ιδιόκτητα ακίνητα ιδιωτών. Κοινόχρηστη πρόσβαση θα δημιουργηθεί με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης της 3ης Γειτονιάς Αγίας Μαρίνας.

 

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος