Είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο φύλλο, για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στο Δήμο ΒΒΒ, προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των έργων αντιπλημμυρικού χαρακτήρα, όπως μας ενημέρωσε αρμοδίως το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.

Εντύπωση μας είχε προκαλέσει το γεγονός ότι δεν είχε καμμία αναφορά στο έργο της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, ένα μεγάλο έργο που έχει “βαλτώσει”, αφού οι προδιαγραφές, ήταν ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2020. Το έργο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 20,05 εκ. ευρώ. Μάλιστα είχε εγκαινιαστεί η έναρξη εργασιών, παραμονές εκλογών του 2014 με περιφερειάρχη τη Ρ. Δούρου και το δήμαρχο ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντέλλο.

Φυσικό λοιπόν ήταν να αναρωτηθούμε, πώς επισκέφθηκε το Δήμο ΒΒΒ, ο Περιφερειάρχης και δεν επισκέφθηκε το ρέμα Κόρμπι; Γι’ αυτό προκαλέσαμε ερώτημα στο γραφείο της Περιφέρειας, το οποίο πρέπει να πούμε, ότι μας απάντησε άμεσα με νέο δελτίο Τύπου, που αφορά το ρέμα Κόρμπι.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη, επισκέφθηκαν το Ρέμα Κόρμπι, που βρίσκεται στη Λ. Βάρης – Κορωπίου όπου πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα, που αφορούν τη διευθέτηση του ρέματος, 2840 μ. περίπου, (από την εκβολή του στην παραλία της Βάρκιζας μέχρι το ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων).  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών.

rema kormpi perifereia 2

Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα το ρέμα Κόρμπι. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και θα συμβάλει στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ και μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις συμβάλλουμε έμπρακτα στη θωράκιση περιοχών που κινδύνευαν στο δήμο ΒΒΒ.

Προτεραιότητα μας, συνολικά σε όλη την Αττική, είναι η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Στόχος μας η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος».

Το έργο λοιπόν, όπως μας ενημερώνει ο περιφερειάρχης θα ολοκληρωθεί μετά από δύο χρόνια, το 2023, δηλαδή τρία χρόνια μετά την αρχική ημερομηνία. Η παραλία της Βάρκιζας έχει καταστραφεί από τα μπάζα και τα φερτά υλικά που κατεβάζει το ρέμα από τις εργασίες. Εχει σταματήσει το έργο πολλές φορές και άγνωστο αν και κατά πόσον θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής σπυσπείρωσης στο Δήμο ΒΒΒ, Κ. Πασακυριάκος, με σχετικό δελτίο του, «καλεί τη Διοίκηση του δήμου, να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει εξηγήσεις από τη Διοίκηση Πατούλη, που συνεχίζει τις απαράδεκτες παλινωδίες, ώστε να ενημερώσει τους δημότες».

Αννα Μπουζιάνη

rema varkiza ekvoli 1

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος