Ο Δήμος ΒΒΒ δηλώνει αυθαιρεσία και καταγγέλει!
γράφει η: Άννα Μπουζιάνη

 

42 ζωντανά αρμυρίκια που προσφέρουν τη δροσιά τους τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αφανίστηκαν και έμειναν κούτσουρα νεκρά στην οδό Απόλλωνος δίπλα από την ακτή παραπλεύρως της ωκεανίδας, στη Βουλιαγμένη.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει άγνοια!!! Το Facebook έχει... φρακάρει από τις αντιδράσεις των πολιτών.

Είναι δυνατόν - αναρωτιόμαστε - να κόβονται 42 δέντρα και κανείς από τη Δημοτική Αρχή να μην έχει γνώση; Κι αν δεν έχει γνώση, δεν βλέπει; Γιατί 42 δέντρα δεν κόβονται σε μισή ώρα; Η Βουλιαγμένη είναι μικρός τόπος, για να τα προσπεράσεις. Κι αν η Δημοτική Αρχή δεν γνώριζε, όλοι αυτοί 15 σύμβουλοι και ανπληρωματικοί της Βουλιαγμένης και του τοπικού συμβουλίου που ζουν εκεί δεν αντιλήφθηκαν τίποτα;

Γιατί αυτό δείχνει αδιαφορία του πολίτη γενικότερα. Ούτε γείτονας δεν πήρε είδηση να ρωτήσει;

Είναι δύσκολο ακόμη και να το πιστέψεις!

Η Δημοτική αρχή εξέδωσε δελτίο Τύπο στο οποίο σημειώνει ότι “αιφνιδιάστηκε” και ήταν άμεση η αντίδραση της. Ότι το κόψιμο ήταν αυθαίρετο από ιδιώτη, χωρίς καμία άδεια από κανέναν αρμόδιο.

Με δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι το κόψιμο ήταν αυθαίρετο και ότι «το κλάδεμα μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς γεωπόνους της Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ως αυστηρό κλάδεμα που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του δέντρου».

Τι λέει Δημοτική Αρχή

«Μόλις διαπίστωσε το γεγονός την Κυριακή 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να μεταβεί στο σημείο για αυτοψία όπου διαπιστώθηκε το παράνομο κλάδεμα.

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη και υπέπεσαν στην αντίληψη του φορτηγά και εργάτες να κάνουν εργασίες αποκομιδής των κομμένων κλαδιών. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε συλλήψεις των δραστών. Κατά τη διαδικασία, οι εργάτες ανέφεραν και τα στοιχεία του εργοδότη τους, κάτοικο οικίας που βρίσκεται απέναντι από τις εργασίες κλαδέματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών καθώς και του εντολέα τους για παράβαση του Ν.1650/86 άρθρο 2 παρ.4., για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως και έγινε.

Εκτός από την ποινική δίωξη που είναι σε εξέλιξη, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα οι ειδικοί γεωπόνοι της υπηρεσίας διενήργησαν αυτοψία στο σημείο και αφού πιστοποίησαν με τη σειρά τους το αυθαίρετο κλάδεμα ξεκίνησαν τη διαδικασία να ασκηθούν τα προβλεπόμενα από το νέο κανονισμό πρασίνου του Δήμου και να επιβληθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα σχετικά πρόστιμα.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Δημάρχου ο οποίος προέβη σε δήλωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η προστασία του πρασίνου της πόλης μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και δεν θα επιτρέψουμε την αυθαίρετη καταστροφή του από οποιονδήποτε φορέα ή ιδιώτη. Όπως συνέβη στο περιστατικό της Οδού Απόλλωνος σε κάθε περίπτωση θα εξαντλούμε την προβλεπόμενη αυστηρότητα για λόγους αποκατάστασης του πρασίνου και για λόγους παραδειγματισμού. Αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

Η Δημοτική Αρχή την Κυριακή 7/3, όπως γράφει, έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία για αυτοψία. Τη Δευτέρα, ο δήμαρχος βρέθηκε για άλλη δουλειά στην περιοχή και υπέπεσε στην αντίληψή του ότι “εργάτες έκαναν εργασίες αποκομιδής των κλαδιών”.

Και γεννάται η απορία μας: η δημοτική Αστυνομία δεν ενημέρωσε το δήμαρχο την Κυριακή, αφού έκανε αυτοψία; O Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τί απέγινε με την αυτοψία, που ο ίδιος έστειλε τη Δ.Α. να ενεργήσει;

Η Πολιτική Προστασία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα όλο το διήμερο;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Άννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος