Στη Δημοτική Συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε μελέτη γεωχωρικών δεδομένων που πραγματοποιήθηκε στην συνοικία “Εξοχή” στη Βούλα.

Οπως ελέχθη στη συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση της σύνταξης μελέτης, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ΒΒΒ, έχει σήμερα στα χέρια της μια καταγραφή των γεωχωρικών δεδομένων με ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δεδομένων που παρήχθησαν είναι μοναδικά στο είδος τους και για πρώτη φορά στο σύνολό τους καλύπτουν μια πολεοδομική ενότητα έκτασης μεγαλύτερης των 1.400 στρεμμάτων.

Στο σύστημα γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου περιλαμβάνονται έγχρωμες μετρητικές αεροφωτογραφίες διακριτικής ικανότητας 4 εκατοστών στο έδαφος, λεπτομερής αποτύπωση 118 οικοδομικών τετραγώνων, επιμέτρηση 1.216 κτισμάτων, τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν ανά είδος, κατασκευή και χρήση, εντοπισμός 3.393 νοικοκυριών και 75 καταστημάτων, συλλογή πραγματικών υψομέτρων σε οποιοδήποτε σημείο και πλήρης τρισδιάστη απεικόνιση με μετρητική πληροφορία.

Επίσης, έγινε συλλογή του αριθμού των νοικοκυριών ανά κτίσμα, ελέγχθηκε η ονομασία οδών και συντάχθηκε ακριβής αριθμοδότηση μέσω αυτοψιών ανά κτίριο.

Ακόμη, δημιουργήθηκε ψηφιακός χάρτης με την πραγματικά υλοποιημένη δόμηση ανά οικοδομικό τετράγωνο, οδηγώντας σε ένα εξαιρετικής σημασίας εργαλείο διαχείρισης και λήψης αποφάσεων.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε, σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλες πολεοδομικές ενότητες, και σε επόμενο στάδιο θα τεκμηριωθούν με αντίστοιχη μεθοδολογία τα Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας, το οδικό δίκτυο, οι οδικές σημάνσεις, η κατάσταση του οδοστρώματος, η ονομασία και η αρίθμηση στο σύνολο των οδών, τα καταστήματα, υψόμετρα, φρεάτια, κάδοι (ανά είδος και χωρητικότητα) συλλογής απορριμμάτων και πλήθος άλλων γεωχωρικών δεδομένων, ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να μπορούν οι Υπηρεσίες του Δήμου να σχεδιάζουν, να διαχειρίζονται, να αποφασίζουν.

σημείωση: Ετοιμαστείτε για νέο χαράτσι, όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες σε όλο το Δήμο ΒΒΒ, αφού μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και “κρυμένες” πισίνες, υπόγεια που κατοικούνται και πολλά - πολλά άλλα.

Ενα ερωτηματικό βέβαια γεννάται γιατί η πρώτη μελέτη ξεκίνησε από την συνοικία “Εξοχή”, όπου διακυβεύεται η περιβαλλοντική της τύχη, με τα 71 στρέμματα που πουλήθηκαν σε εταιρεία δημιουργίας κλειστής πόλης μέσα στην πόλη. Ιδομεν!

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 316 guests και κανένα μέλος