Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου σταματάει στο Πανόραμα Βούλας η μέθοδος αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων με τα χέρια από τους ιδιόκτητους μεταλλικούς κάδους και ξεκινάει η μηχανική αποκομιδή με τη χρήση πράσινων κάδων 660 λίτρων.
 
Μέχρι σήμερα, το ανάγλυφο της περιοχής δεν επέτρεπε την μηχανική αποκομιδή, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάθε σπίτι τα συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου. Για την επίλυση του θέματος, ο Δήμος πρόσφατα εφοδιαστήκαμε με ειδικό απορριμματοφόρο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4Χ4) και με ειδικούς κάδους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις της συγκεκριμένης περιοχής.
 
Από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στην περιοχή η διανομή 180 νέων ειδικών πράσινων κάδων χωρητικότητας 660 λίτρων (οι γνωστοί πράσινοι κάδοι που χρησιμοποιούνται στις άλλες περιοχές του Δήμου έχουν χωρητικότητα 1.100 λίτρα) που έχουν ήδη χωροθετηθεί και 40 μπλε κάδοι 660 λίτρων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, σύνολο 70 μπλε κάδων.
 
Oι κάτοικοι πρέπει να κάνουν χρήση των νέων κάδων πριν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία της μηχανικής αποκομιδής.
 
Για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των κατοίκων του Πανοράματος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια της ειδικό ενημερωτικό έντυπο.
 
 
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
 
«Όπως γνωρίζετε, για πολλές δεκαετίες από την οικοδόμηση της όμορφης συνοικίας του Πανοράματος Βούλας, η περισυλλογή των οικιακών αποβλήτων, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, γινόταν από σταθερούς μεταλλικούς κάδους που κάθε ιδιοκτησία χρησιμοποιούσε.
 
Η έως σήμερα απαρχαιωμένη μέθοδος περισυλλογής απορριμμάτων με τα χέρια μέσα από ιδιωτικούς μεταλλικούς κάδους, αν και αναγκαία, ήταν άκρως επικίνδυνη για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού από σπασμένα γυαλιά ή σύριγγες και δημιουργούσε αρνητική εικόνα για την πόλη μας, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.
 
Οι υπάρχοντες ιδιωτικοί πράσινοι κάδοι μηχανικής περισυλλογής μικρού μεγέθους (240 λίτρα) θα παραμείνουν στη θέση τους και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.
...
Σας καλώ να γίνετε μέρος των προσπαθειών μας για την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο μας και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Όλοι μαζί, κάνουμε μαζί την πόλη μας ομορφότερη».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος