Η τροποποίηση της σύμβασης για το κάμπινγκ Βούλας είναι απολύτως ίδια με την τροποποίηση που έγινε και έρχεται απολύτως όμοια για ψήφιση με αυτή που πάρθηκε τον Ιουνίο του 2020.

Αυτή την απόφαση πήρε η Οικονομική Επιτροπή και πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο της 8/2/21.

Με τη λήψη της απόφασης του Δ.Σ. η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για νέα επικύρωση.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του εξήγησε ότι «Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο, είναι η ίδια σύμβαση που έχουμε πάρει τον Ιούνιο του 2020. Είναι νομοτεχνικοί λόγοι και είναι σφάλμα της διοίκησης της ΕΤΑΔ που επέμενε να το στείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ δεν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυτό το αυτογκόλ αν μου επιτρέπεται, και να καλούμαστε σήμερα εμείς να υπογράψουμε τη νέα σύμβαση για να κλείσουμε αυτή τη διαδικασία, με βάση τις οδηγίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Δικαιώνεται ο Δημ. Δαβάκης

Ο επικεφαλής της μείζονος μεοιοψηφίας Δημήτρης Δαβάκης επεσήμανε: «Δεν επιχαίρω για την αρνητική τροπή των πραγμάτων. Απλά δικαιώνομαι στο 100 τοις 100. Ακόμα και ο τρόπος που επαναφέρετε το θέμα και την Ο.Ε. και στο Συμβουλιο συνιστά νέα απόπειρα παραπλάνηση του σώματος. Η αποσπασματική παράθεση του χωρίου να προχωρήσουν στη λύση της σύμβασης, αποποιούμενης της αρχικής και ταυτόχρονα λήψης νέας, όμοιας σύμβασης όπως αναγράφετε στη εισηγητικό σας, δείχνει τον αποπροσανατολισμό, απλά από αυτά που το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν κάνει υποδείξεις, ούτε και στέλνει ευχητήριες κάρτες. Το Ε.Σ. δια του τμήματος δέχεται ή απορρίπτει, εν προκεμένω.

 

Διαφοροποιούνται όλοι οι κύριοι όροι!

Στο τέλος σύμφωνα στο διατακτικό λέει κατά λέξει το Ε.Σ.: «Απορρίπτει την από 5/11/2020 του Δήμου και της ΕΤΑΔ για ανάκληση τη 371/2020 πράξη του Ζ κλιμακίου του Ε.Σ.

Πείτε μας κε Δήμαρχε πότε ενημερώσατε το Δ.Σ. για την υπ. αρ. 371/20200 πράξη του Ζ κλιμακίου, με την οποία το Ε.Σ. αφίσταται από τον έλεγχο νομιμότητας επειδή δεν είχε ελεγχθεί η αρχική σύμβαση; Μετά εσείς προσφύγατε στο Β’ τμήμα το οποίο απέρριψε την προσφυγή σας. Λέει στην απόρριψη το Ε.Σ. «διαφοροποιούνται όλοι οι κύριοι και ουσιώδεις όροι της αρχικής σύμβασης και ιδίως εκείνοι που αφορούν στο αντικείμενο: στο σκοπό στην χρονική διάρκεια και στο αντίτιμο της παραχώρησης».

Δηλαδή, το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε αυτά ακριβώς που είχε επισημάνει ο δημ. σύμβουλος Δ. Δαβάκης στη συνεδρίαση 15.6.20, όταν ψηφίστηκε η τροποποίηση της σύμβασης, που τόνιζε ότι πρέπει να γίνει νέα σύμβαση και όχι τροποποίηση. Και είναι αλήθεια ότι δέχθηκε το χλευασμό του δημάρχου με εκείνα τα διακοσμητικά επίθετα που συνηθίζει να λέει.

Τέλος κατέληξε ο Δ. Δαβάκης: «Προτείνουμε ότι πρέπει να γίνει λύση της παρούσας σύμβασης και σε καμμία περίπτωση υπογραφή μίας νέας, όμοιας. Μόνο με διαγωνιστική διαδικασία, με όρους διαφάνειας και ελέγχου. Σας καλώ να μην εμπλέξετε κανέναν δημοτικό σύμβουλο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σε νομικές περιπέτειες γιατί τότε θα έχουμε ανάγκη από καθηγητές νομικού δικαίου για να απεμπλακούμε από τις όποιες ποινικές ευθύνες».

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος