Θυμίζουμε ότι έχει αναλάβει τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε  "ΣΤΑ ΝΕΑ" και αντλούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

«Η κυβέρνηση παρά τις δύσκολες συνθήκες, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Όραμά μας είναι μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ώστε με σχέση εμπιστοσύνης και πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από τη γόνιμη διαβούλευση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, προχωρούμε άμεσα στη διαμόρφωση ενός νέου εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους εξής κανόνες:

  • Κατάργηση της απλής αναλογικής του νόμου Σκουρλέτη που απέτυχε παταγωδώς.
    Εκλογή από τον πρώτο γύρο του συνδυασμού που θα συγκεντρώσει ποσοστό το οποίο σίγουρα θα είναι πάνω από 40%. Το ποσοστό αυτό θα αποφασιστεί ύστερα από διαβούλευση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.
  • Θέσπιση ορίου εισόδου. Για το ελάχιστο εκλογικό όριο εκπροσώπησης στα Συμβούλια συζητούμε ένα ποσοστό από 3 – 5%. Είναι κάτι που τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.
  • Μείωση του αριθμού των συμβούλων που εκλέγονται, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Συμβουλίων για να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της Αυτοδιοίκησης.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα οικοδομηθεί ο νέος εκλογικός νόμος που ενισχύει την κυβερνησιμότητα έτσι ώστε να βελτιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των πολιτών.

Το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα και υλοποιεί άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση. Με ένα και μόνο στόχο: Να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος