O συντάκτης είναι επώνυμος

Ελάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή διαμαρτυρίας του κου Δημητρίου Πρωτονοτάριου, απαντώντας σχετικά σε δημοσίευμα της Αννας Μπουζιάνη, όσον αφορά τα έργα στην πλατεία της Βουλιαγμένης.

Επειδή σημειώνει κατ' επανάληψιν ότι ο συντάκτης είναι ανώνυμος, ενημερώνουμε ότι δεν είναι καθόλου ανώνυμος. Αν ανοίξει τη σελίδα 6 της έντυπης εφημερίδας, όπου και το δημοσίευμα θα διαπιστώσει ότι υπάρχει με μαύρα γράμματα το όνομα της Αννας Μπουζιάνη.

 

Δεν είχαμε καμμία πρόθεση να προσβάλουμε, απλά θέσαμε ερωτηματικά, γιατί επικαλύφθηκε το όνομα του κατασκευαστή. Ερωτηματικά που ετέθησαν και από πολλούς κατοίκους.

 

 

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Του Δημητρίου Πρωτονοτάριου του Αντωνίου κατοίκου Βούλας

και

Της ARIO Τεχνικής Κατασκευαστικής εταιρείας, με έδρα Λεωφ. Βουλιαγμένης και Σάκη Καράγιωργα 100, Γλυφάδα, 16675 Αθήνα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 210-5249306 & 210-5221025

Προς τον υπεύθυνο διαχείρισης και σύνταξης της ιστοσελίδας και έντυπης μορφής εφημερίδα: ΕΒΔΟΜΗ της Αττικής & www.ebdomi.com.  

Στις 8/1/2021 αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας www.ebdomi.com, όπως επίσης και στο έντυπο φύλλο σας (9/1/2021), ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Άρον- Άρον άλλαξαν την ταμπέλα στην πλατεία Νυμφών».  Ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου αναφέρεται μεταξύ άλλων και προσωπικά στο όνομα μου και στην εταιρεία στην οποία είμαι μέτοχος, εκπρόσωπος και διαχειριστής, δηλαδή την ARIO. 

Ειδικότερα γράφει επί λέξει:

“Γιατί άλλαξε η ταμπέλα;

Η ταμπέλα που έχουν αναρτήσει στην περίφραξη γράφει 1.100.000 ευρώ. Έχει αναλάβει το έργο η εταιρείαarioμε κατασκευαστή τον Δημήτριο Α. Πρωτονοτάριο, ο οποίος αναλαμβάνει και τα έργα του Δήμου, σχεδόν στο σύνολό τους, και ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό του δημάρχου το 2014.

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους 4.01.21, -περιέργως- επικάλυψαν την ταμπέλα, αφαιρώντας μόνο το όνομα του κατασκευαστή Δ. Πρωτονοτάριου, αλλά η εταιρεία παραμένει η ίδια!

Εύλογα τα ερωτηματικά των κατοίκων. Γιατί αφαίρεσαν το όνομα του κατασκευαστή, άρον - άρον; Ποιό τελικά είναι το κόστος; Γιατί δεν πέρασε η δωρεά στο Δήμο, από τον Αστέρα, για διαφανείς λόγους;”

Επί του ανωτέρω συκοφαντικού κακοήθους και ψευδούς ανυπόγραφου άρθρου σας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

  • Η κύρια και προβλεπόμενη εκ του νόμου πινακίδα με τα στοιχεία του έργου τοποθετήθηκε στην περίφραξη του εργοταξίου με την έναρξη των εργασιών και παραμένει όπως ακριβώς τοποθετήθηκε εξ αρχής έως και σήμερα. Σε αυτήν την πινακίδα ποτέ δεν αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό μου αλλά μόνο τα στοιχεία της εταιρείας ARIO που εκτελεί το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Νυμφών στην Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης, μαζί με τα ονόματα των εταιρειών των μελετητών των χρηματοδοτών όπως και τα λοιπά στοιχεία του έργου. Η εταιρεία μας στη συνέχεια αποφάσισε να τοποθετήσει πινακίδες στις οποίες αναγράφονταν τα στοιχεία της και σε άλλα σημεία της περίφραξης του εργοταξίου, για διαφημιστικούς και μόνο λόγους.
  1. Τυγχάνω μέτοχος, εκπρόσωπος  και διαχειριστής της εταιρείας  με την επωνυμία ARIO όπως επίσης και δεύτερης εταιρείας με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ. Στις διαφημιστικές πινακίδες εκ παραδρομής αναγράφηκαν οι επωνυμίες και των δύο  εταιρειών. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διαφημίζεται σωστά η ανάδοχος εταιρεία ARIO αφενός και αφετέρου για λόγους συμμόρφωσης στα οριζόμενα στην σύμβαση με την αναθέτουσα εταιρεία «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» η οποία έχει συναφθεί με την εταιρεία ARIO και όχι με την εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ όπως και για λόγους φορολογικής ορθότητας, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε την επωνυμία της δεύτερης εταιρείας από τις διαφημιστικές πινακίδες μας, η οποία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το έργο ανάπλασης της Πλατείας Νυμφών. Για αυτό τον λόγο οι υπάλληλοι του καταστήματος γραφικών τεχνών, στις 04/01/21 με εντολή μας προχώρησαν στην διόρθωση των διαφημιστικών πινακίδων, με επικάλυψη της επωνυμίας της δεύτερης εταιρείας μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ που είναι και το όνομά μου. Τα στοιχεία της εταιρείας μας που εκτελεί το έργο (ARIO) παραμένουν ακριβώς τα ίδια όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας και αναφέρονται εμφανώς στην διαφημιστική μας πινακίδα, η οποία τοποθετείτε σε όλα τα έργα που εκτελούμε και παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα μας, όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. 

Σημειωτέο δε το αυτονόητο, ότι εάν επιθυμούσαμε για οποιοδήποτε  λόγο, να μην «αποκαλυφθεί» το όνομα μου ή το όνομα της εταιρείας μας, δεν θα είχαμε τοποθετήσει εξ αρχής τις μη υποχρεωτικές από την νομοθεσία διαφημιστικές πινακίδες με την επωνυμία της εταιρείας ή του ονόματος μου, ούτε  εκ των υστέρων θα τις διατηρούσαμε με τα στοιχεία της εταιρείας μας τα οποία ο κάθε ένας μπορεί με ένα απλό έλεγχο στο διαδίκτυο να τα συνδέσει με μεγάλη ευκολία με εμένα προσωπικά ως μετόχου, εκπροσώπου  και διαχειριστή της.

  • Ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου εφόσον θεώρησε ότι η μερική τροποποίηση της διαφημιστικής πινακίδας ήταν περίεργη και άξια παρουσίασης και σχολιασμού της στο διαδίκτυο και στην εφημερίδα, σε ευρύ κύκλο προσώπων, δεν αναζήτησε ποτέ εκπρόσωπο της εταιρείας μας προ της συγγραφής του άρθρου του για να ρωτήσει για την αιτία και τον λόγο της παρέμβασής μας στις διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήσαμε, αλλά ούτε και κάποιος από την ιστοσελίδα ή την εν λόγω εφημερίδα έκανε την προσπάθεια να αναζητήσει την άποψή μας σχετικά με το θέμα για να διασταυρώσει τις αναφορές του άρθρου, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.
  • Από την φωτογραφία της ίδιας της δημοσίευσης είναι εμφανές ότι στις 4/1/2021 όταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι παρενέβησαν στην διαφημιστική μας πινακίδα, ο συντάκτης του άρθρου ή κάποιος συνεργάτης του ήταν παρών.  Γιατί λοιπόν  δεν ρώτησε τους παρευρισκόμενους, αφού του κίνησε τόσο πολύ την περιέργεια, για τον λόγο που γίνεται αυτή η τροποποίηση;  
  • Ο ανώνυμος συντάκτης σας, αναφέρει ψευδώς ότι εγώ ο Δημήτριος Α. Πρωτονοτάριος, αναλαμβάνω «και τα έργα του Δήμου, σχεδόν στο σύνολό τους». Η αλήθεια είναι ότι από το έτος 2014 και μέχρι σήμερα η εταιρεία “Δημήτρης Α. Πρωτονοτάριος” έχει συνάψει 6 συμβάσεις μικρών έργων και υπηρεσιών με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ύψους περίπου 149 χιλιάδων Ευρώ και η εταιρεία ARIO 2 συμβάσεις 24,5 χιλιάδων Ευρώ. Την ίδια στιγμή με μια απλή περιήγηση στο Διαύγεια (diavgeia.gov.gr.) μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι ο Δήμος από το 2014 έως πρόσφατα έχει συνάψει πάνω από 700 συμβάσεις ύψους 66-67 εκατομμυρίων  Ευρώ. Άρα οι 2 ανωτέρω εταιρείες στις οποίες μετέχω έχουν αναλάβει ποσοστό μόλις 0,27% της αξίας του συνόλου των συμβάσεων του Δήμου. Έχει δε υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός έργου του Δήμου ύψους 100 χιλ. ευρώ στον οποίο έχω μειοδοτήσει και υπογράψει σύμβαση με 63% έκπτωση. 

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει αβίαστα ότι η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές του 2014 στον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου,  αν και επ’ ουδενί δεν μας αποκλείει δεοντολογικά ή πολιτικά από την επαγγελματική μας δραστηριότητα στην περιοχή, όπως και από καμία διάταξη δεν απαγορεύεται ούτε περιορίζεται η επαγγελματική μας δραστηριοποίηση στην περιοχή, προφανώς όχι μόνο δεν μας ευνόησε όπως σαφώς υπαινίσσεται ο αρθρογράφος σας, αλλά αντιθέτως μας ζημίωσε καθόσον είναι μάλλον αδιανόητο 2 κατασκευαστικές εταιρίες που εδρεύουν στην περιοχή και με «ειδικές προσβάσεις» όπως υπαινίσσεται να έχουν αναλάβει μόλις το 0,27% των έργων υπηρεσιών και προμηθειών του Δήμου δηλαδή περίπου 174.000 Ευρώ.     

Επειδή δεν αντιλαμβάνομαι τι επιλήψιμο έχουμε πράξει για να αναφερόμαστε στο δημοσίευμα σας και μάλιστα με έντονα σκωπτικό τρόπο.   

Επειδή όπως καλώς αντιλαμβανόσαστε οι αναφορές και το ύφος του ανωτέρω άρθρου προς το πρόσωπο μου, αλλά και των εταιριών που εκπροσωπώ, μας προσβάλλουν και με μειώνουν προσωπικά ως άνθρωπο και επαγγελματία.

Επειδή ο συντάκτης του ανωτέρω άρθρου προβαίνει σε ανακριβείς και αναληθείς ισχυρισμούς ως προς το πρόσωπο μου, αφήνει να εννοηθεί ότι έχω/έχουμε πράξει κάτι το παράνομο. 

Επειδή η ζημία που έχουμε υποστεί από την ανωτέρω ανάρτηση και μάλιστα σε ευρύ κύκλο ανθρώπων μέσω του διαδικτύου και των ανθρώπων που διαβάζουν την εφημερίδα σας είναι μεγάλη, ειδικά με τον τρόπο που αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από συμμετέχοντες σε προσβλητικές για την υπόληψη και το κύρος μας διαδικτυακές συζητήσεις.

Επειδή εσείς ως υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας www.ebdomi.com και της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ της Αττικής, θα πρέπει να είχατε ελέγξει προ της αναρτήσεως και δημοσιεύσεως την αλήθεια και ορθότητά των γραφομένων του ανωτέρω ανυπόγραφου άρθρου. 

Επειδή έχω δικαίωμα να αιτηθώ την επανόρθωση της υπαίτιας και σκόπιμης από μέρους σας δυσφήμισης του ονόματος μου και της προσωπικότητας μου 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

και με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου και των εταιρειών μου, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη προσβολή που έχουμε υποστεί από την ανάρτηση και δημοσίευση του ανωτέρω ανυπόγραφου άρθρου και   

Σας ζητώ όπως :

1) μας χορηγήσετε τα πλήρη στοιχεία του συντάκτη του ανυπόγραφου  άρθρο με τίτλο «Άρον- Άρον άλλαξαν την ταμπέλα στην πλατεία Νυμφών» που αναρτήσατε στις 8/1/2021 στην ιστοσελίδα σας www.ebdomi.com και στην έντυπη μορφή της στις 9/1/2021, 

2) αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια και επανορθώσετε σύμφωνα με τον νόμο, διαγράφοντας από το ανωτέρω άρθρο τις αναφορές προς το πρόσωπο μου και την εταιρεία ARIO.

3) δημοσιεύσετε κατάλληλα την παρούσα απάντηση μου στην ιστοσελίδα σας  και στο έντυπο της εφημερίδα σας.

Γλυφάδα, 11/01/2021

Δημήτριος Πρωτονοτάριος

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος