η  απώλεια της παραλίας της  Βούλας από τη ΜΕΕΚΒ

Χάθηκε για το Δήμο ΒΒΒ το καλύτερο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, στην παραλία της Βούλας. Μια υπόθεση που σέρνεται χρόνια στα δικαστήρια (από το 2001) από τη “Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας” (ΜΕΕΚΒ). Το είχε αναδείξει ο πρώτος δήμαρχος των ΒΒΒ, Γρηγόρης Κασιδόκωστας, γιατί ο δήμαρχος Βούλας Γ Μάντεσης το είχε αποκρύψει και από το δημοτικό συμβούλιο και από το λαό.

 Η έκταση αυτή, περίπου 10 στρέμματα, που βρίσκεται και το καφέ Νότος, όλοι οι παλιοί κάτοικοι γνωρίζαμε ότι ανήκει στο δημόσιο. Την είχε παραχωρήσει ο ΕΟΤ στο Δήμο από το 1993, επί δημαρχείας Αποστολάτου και τα μισθώματα του “Νότος” τα έπαιρνε ο Δήμος.

 Για τραγικά λάθη, παραλείψεις, “παιχνίδια” που παίχτηκαν μπορεί ο αναγνώστης να μελετήσει στο:

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/9310-2014-07-11-13-15-55.html

 

...”Είναι σε καλή έκβαση”

Στη δημοτική συνεδρίαση (2.10.17) ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα, ότι η νέα απόφαση που βγήκε στη δικαστική διαμάχη της ΜΕΕΚΒ έναντι του Δήμου, είναι υπέρ του Δήμου, αφού το δικαστήριο δίνει την κυριότητα του χώρου στην ΕΤΑΔ.

«Δίνει επίσης τη δυνατότητα στην ΕΤΑΔ και επικουρικά σε εμάς, να διεκδικήσουμε ό,τι πλήρωνε ο μισθωτής στο επίδικο διάστημα» σημείωσε ο δήμαρχος.

 

Ακόμη ανακοίνωσε, ο δήμαρχος, απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (3170/2017) που από τα 12 εκατομμύρια που διεκδικούσε η ΜΕΕΚΒ, επιδικάστηκαν μόνο 240.000

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/13493-anatroph-yper-tou-dhmou-h-dikastikh-dieneksi-3b-kai-meekb.html

 

Χάθηκε “λόγω ιδιοχρησίας”

 

Χάθηκε” -απάντησε ο δήμαρχος ΒΒΒ- σε ερώτηση συμβούλου προ ημερησίας, το παραλιακό μέτωπο που βρίσκεται και το καφέ Νότος, “λόγω ιδιοχρησίας”(;) υπέρ της εταιρείας ΜΕΕΚΒ. Η Αντιπολίτευση δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θέμα(!)

 Το θέμα δεν το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος, αν και όφειλε να ενημερωθεί το σώμα και ο κόσμος της Βούλας, που το κομμάτι αυτό το επισκέπτεται καθημερινά και είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας της πόλης. Η ΜΕΕΚΒ ωστόσο, με απόφαση του Εφετείου (υπ. αρ. 4099/2020) ζητάει και το χρηματικό ποσό  δύο εκατομμύρια τριάντα τρεις χιλιάδες τριακόσια εξήντα ευρώ (2.033.360) ευρώ.

 Και είναι ευχαριστημένος ο δήμαρχος γιατί η ΜΕΕΚΒ ζητούσε 12 εκατομ. ευρώ σαν “αποζημίωση χρήσης της έκτασης”, τα οποία το δικαστήριο μείωσε στα 2.033.360 ευρώ!!!

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/14129-se-kalo-dromo-h-ypo8esh-ths-meekb.html.

 

Τι άλλαξε και χάσαμε τελικά την έκταση;

 

Τι άλλαξε και τα 240.000 έγιναν 2.033.360 ευρώ; Είναι ερωτήματα που καίνε και πρέπει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το λαό της Βούλας.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος