Άλλο ένα τραγικό ατύχημα στην καθαριότητα των ΟΤΑ

 Tραγικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη 7.1.21 στο χωριό Πρόδρομος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας.  Άλλος ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα, έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, από ανατροπή του απορριμματοφόρου.

Eχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε εργαζόμενους στην καθαριότητα στους Δήμους. Πολλές οι αιτίες, αλλά πιστεύουμε η τακτική εναλλαγή εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι η βασικότερη αιτία, αφού οι νεοπροσληφθέντες ξεκινούν να εργάζονται χωρίς τη στοιχειώδη γνώση του αντικειμένου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΟΤΑ Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της, στην οικογένεια του συναδέλφου τους και καταγγέλλει, Κυβέρνηση και Δήμους με ανακοίνωσή τους στην οποία τονίζουν μεταξύ άλλων.

«Τα τελευταία χρόνια δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και πολλοί περισσότεροι αυτοί που τραυματίσθηκαν. Η κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι ωστόσο επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία. Δεν νοιάζονται για τα σπίτια που κλείνουν, δεν ακούν τον θρήνο και τον πόνο των παιδιών, γυναικών και γονέων των εργαζομένων που χάνονται.

Κλείνουν τ' αυτιά στον κώδωνα του κινδύνου που έχει κρούσει εγκαίρως και με ποικίλους τρόπους η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και στις προτάσεις που κατά καιρούς έχει κάνει προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να γλυτώσουν ανθρώπινες ζωές. Φαίνεται όμως, πώς για την κυβέρνηση και τους Δημάρχους, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είναι πάνω απ' όλα.

Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα αμαξοστάσια, η μη επαρκής συντήρηση των οχημάτων, η μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) σε πολλούς Δήμους. Η απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδεύεται από την απαξίωση του προσωπικού, αφού προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων δεν γίνονται και το υπάρχον προσωπικό καταβάλει υπερπροσπάθεια για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Στο άθλιο σχέδιο της κυβέρνησης και των Δημάρχων οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσουν. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και συστηματικά, σε πρώτη φάση, τη λήψη άμεσα μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Φτάνει πια!!!»,

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος