Μια πτυχή της κοινής προσπάθειας όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η παρακολούθηση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα στα οποίο κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Στόχος είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας.

Μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στο testing.gov.gr.gov.gr

Γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τον διπλανό σας, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη διαδικασία των τεστ

1. Πως προστατεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα στοιχεία των συμμετεχόντων που επιλέγονται για δειγματοληπτικό έλεγχο διαγράφονται άμεσα από τη βάση δεδομένων τη στιγμή της επιλογής. Το αποτέλεσμα του ελέγχου κάθε επιλεγμένου πολίτη είναι διαθέσιμο μόνο στο εξουσιοδοτημένο υγειονομικό προσωπικό και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Οι στατιστικές αναλύσεις που θα ενημερώνουν τους ειδικούς γίνονται μόνο με βάση συγκεντρωτικά, πλήρως ανωνυμοποιημένα στοιχεία. Η βάση δεδομένων θα διαγραφεί οριστικά και αμετάκλητα. Η ημερομηνία διαγραφής θα εξεταστεί την 1η Μαΐου 2021 με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και την ανοσία του πληθυσμού που θα έχει επιτευχθεί έως τότε.

2. Συμπληρώνοντας τη φόρμα θα κάνω σίγουρα τέστ για COVID19;

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

3. Πως θα υποβληθώ σε τέστ COVID 19, αν επιλεγώ;

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown), και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Επίσης η εξέταση αποτελεί δικαιολογημένη απουσία από την εργασία σας για 3 ώρες.

4. Πόσα σημεία εξέτασης συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια;

Στο δίκτυο δειγματοληψιών ανήκουν 278 Σημεία Εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, 98 Σημεία Εξέτασης στελεχωμένα από τις Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΚΟΜΥ). Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται στα 386.

5. Υπάρχουν σημεία εξέτασης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν δημιουργηθεί δύο κέντρα για τη διεξαγωγή των τεστ. Το πρώτο βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Βάρης, (Φαιάκων 1 και Τριπτολέμου, Βάρη) και το δεύτερο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, (Λεωφόρο Ευελπίδων, Βάρη).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 264 guests και κανένα μέλος