Στην 53 χώρα σε ποσοστό θνησιμότητας!

Η κατάσταση στην Ελλάδα, όσον αφορά τον κορωνοϊό βρίσκεται σε προβληματική περίοδο. Κάτι που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο τον Μάρτιο του 2020, που ήμασταν πάλι σε καραντίνα και τα νούμερα δεν είχαν καμία σχέση με τα σημερινά.

Τι άλλαξε και βρεθήκαμε από την κορυφή στο ...τρίτο υπόγειο;

Λάθος κινήσεις; ολιγωρίες; λάθος μέτρα, αβλεψίες, είναι οι συζητήσεις ανάμεσα στους πολίτες.

Δείτε πως μας παρουσιάζει το οικονομικό περιοδικό bloomberg, σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε.

 Όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα των 53 κρατών, η Ζηλανδία που έχει κλειστά σύνορα και σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους πολίτες της, βρίσκεται στην πρώτη θέση, και δεύτερη η Ταϊβάν.

Ακολουθούν, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη. Η Ρωσία βρίσκεται 18η, αρκετά πάνω από ταη Γερμανία που είναι 21η, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην 30η, η Ισπανία 33η, η Γαλλία 34η και οι ΗΠΑ 37η.

bloomberg pinΑπό τις 53 χώρες που φιλοξενούνται στον πίνακα, που αναδημοσιεύουμε, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ κακή θέση· είναι 50ή! και το δραματικότερο είναι ότι έρχεται πρώτη(!!!) από τις υπόλοιπες 52 χώρες που συγκαταλέγει το οικονομικό περιοδικό, σε ποσοστό θνησιμότητας (6,3%) Ακόμη, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.

Τέλος, έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών στην τρέχουσα χρονική περίοδο.

Η αξιολόγηση των δεδομένων γίνεται με βάση δύο παράγοντες:

- Στην πρώτη κατηγορία (κατάσταση της COVID-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.

- Στη δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

πηγή: SPUTNIK ΕΛΛΑΔΑ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος