Εξοικονόμηση εισφορών, κατά 25% στον ΕΣΔΝΑ

Ο Δήμος Κρωπίας καταγράφει πρωτιές και εξαιρετικές επιδόσεις στο σύνολο των 66 Δήμων της Αττικής με πετυχημένο μοντέλο για τη μείωση των σύμμεικτων, την χωριστή συλλογή πράσινων αποβλήτων και την προώθηση της Ανακύκλωσης

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) ο Δήμος Κρωπίας έρχεται πρώτος ήδη από το 2019(!), στη συνολική ποσοστιαία επίδοση ενεργειών ανακύκλωσης που αποδεικνύουν ότι λιγότερα σύμμεικτα αποβλήτων κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ οι πρακτικές που εφαρμόζει για χωριστή συλλογή και διαχείριση πράσινων του επιτρέπουν να πετυχαίνει μείωση στην συνολική εισφορά του προς τον ΕΔΣΝΑ της τάξεως του 25% (δηλαδή 42 ευρώ ο τόνος)

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κρωπίας έχει τεράστιο ακόμα περιθώριο βελτίωσης αυτών των εξαιρετικών επιδόσεων που τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης αφού οι πολιτικές και οι δομές στον τομέα ανακύκλωσης εξελίσσονται και επεκτείνονται σταδιακά: περισσότερες Πράσινες Γωνίες Ανακύκλωσης «μπαίνουν» στο σύστημα διαχείρισης, το Προσωρινό Πράσινο Σημείο έχει αρχίσει να αποδίδει, νέα συστήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στα ήδη υπάρχοντα αναπτύσσονται, περισσότερα καινούργια Μηχανήματα Έργου μπαίνουν στη μάχη, δράσεις ενημέρωσης προώθησης της ανακύκλωσης μέσω πλατφόρμας followgreen ιδιαίτερα στον χώρο της μαθητικής νεολαίας αποδίδουν.

Τα αποτελέσματα αυτά περιέχονται στο έγγραφο του ΕΔΣΝΑ (20.11.220/ Γ.Π 2026) και προκύπτουν σε σχέση με τις παρακάτω ενέργειες:

α. Προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασιών σε σχέση με τα συνολικά αστικά απόβλητα (που διαχειρίζεται ο Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού

β. Χωριστή συλλογή και περαιτέρω ανακύκλωση βιοαποβλήτων σε σχέση με τα συνολικά αστικά απόβλητα (ΑΣΑ) που διαχειρίζεται ο Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού

γ. Προετοιμασία - επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αστικών αποβλήτων.

Με βάση τη μεγαλύτερη τιμή που συγκεντρώνει από τα παραπάνω ο δήμος εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ της τάξεως 25% και έρχεται πρώτος (μαζί με το Δήμο Κυθήρων). Επίσης, έρχεται δεύτερος στη μειωμένη τιμολόγηση και πρώτος-εξαιρετικός στα λεγόμενα «πράσινα» απόβλητα. Ειδικότερα, είναι πρώτος στη κατηγορία (β) με 22.9% και ποσοστό μείωσης στο 25% και τρίτος στην κατηγορία (γ) με 27% και ποσοστό μείωσης στο 15%. (πρώτος ο Δήμος Βριλησσίων με 30%, δεύτερος ο Δήμος Κυθήρων με 28%)

 

Σημείωση: Μετά από αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει φέρει ο Δήμος, με τη βοήθεια των δημοτών - κατοίκων βέβαια, ελπίζουμε να δούμε και μειώσεις στα δημοτικά τέλη, αν και είναι από τους πολύ λίγους Δήμους, που δεν έχουν αυξήσει τα τέλη καθαριότητας για χρόνια.

Και όσοι Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει στην ανακύκλωση, από την 1η του έτους θα πέφτουν μεγάλα πρόστιμα και υψηλές χρειώσεις, για κάθε τόνο ταφής (15 ευρώ/τόνο).

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 guests και κανένα μέλος