τα στοιχεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι σοκαριστικά

Δυστυχώς τα στοιχεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι σοκαριστικά.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, περίπου 13 εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχουν πέσει θύματα σωματικής βίας, ενώ 3,7 περίπου εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική βία. Σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση την Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων την χρονική περίοδο 1η Νοεμβρίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2020, καταγράφηκαν 4.872 περιπτώσεις γυναικών θυμάτων βίας που υποστηρίχθηκαν από οργανωμένες δομές και συμβουλευτικά κέντρα.

Οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ενθάρρυνση των θυμάτων βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και παράλληλα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

τηλεφωνική Γραμμή 1110 της Περιφέρειας Αττικής

 

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη 

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο είναι ανάγκη να εξαλειφθεί. Ο σεβασμός απέναντι στη γυναίκα και η μηδενική ανοχή στην κακοποίησή της είναι ένας στόχος που χρειάζεται να υποστηριχθεί από όλα τα επίπεδα διοίκησης. Στην Περιφέρεια Αττικής η στήριξη και η προστασία της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης και βίας αποτελεί μια βασική προτεραιότητά μας και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τις δράσεις που υλοποιούμε 12 μήνες το χρόνο.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως Περιφερειάρχης Αττικής ανέλαβα πρωτοβουλίες και αναπτύξαμε συνεργασίες με την Κεντρική Διοίκηση, την Εκκλησία, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με φορείς και οργανώσεις, με στόχο την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων βίας.

Μάλιστα τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε λόγω πανδημίας αναδείχθηκε μέσα και από τη λειτουργία της τηλεφωνικής Γραμμής 1110 της Περιφέρειας Αττικής ότι τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.

Είμαστε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες με συγκεκριμένες δράσεις

  • Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΟΠΙΦ, σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας που υφίστανται οι γυναίκες στην Αττική. Μάλιστα κατά την περίοδο ισχύος των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου οι γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, να ενημερώνονται από την τηλεφωνική Γραμμή 1110 της Περιφέρειας Αττικής,για το Δίκτυο των δομών που διαθέτει η ΓΓΟΠΙΦ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και για τη δυνατότητά τους να λάβουν ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη,  καλώντας άμεσα, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, στην Γραμμή SOS 15900 ή αποστέλλοντας email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή απευθυνόμενες στο πλησιέστερο Συμβουλευτικό Κέντρο.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος