Είσοδος σήραγγας μήκους 1.400μ για να αποφύγουν τα αρχαία

Μετά από αίτημα των κατοίκων του Δήμου Κρωπίας, που αδημονούν να δουν το έργο της αποχέτευσης ολοκληρωμένο, μια που τα μεγάλα έργα δεν γίνονται στα όρια του Δήμου Κρωπίας και δεν είναι ορατά, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ενημερώνει για τα έργα που υπολείπονται.

koropi siraggaΗ διέλευση του αγωγού διάθεσης από τα διοικητικά όρια του Μαρκοπούλου με κατεύθυνση τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο επειδή διέρχεται από αρχαιολογική περιοχή και προς αποφυγήν της, επιλέχθηκε η πιο σύντομη διαδρομή με τη διάνοιξη σήραγγας μήκους 1400 περίπου μέτρων. Η σήραγγα είναι πλέον πλήρως ολοκληρωμένη και ηλεκτροδοτημένη με τις κατάλληλες προδιαγραφές αγωγών για τις ανάγκες του έργου.

H ενημέρωση αφορά τα έργα που εκτελούνται στη είσοδο της σήραγγας. Για την ολοκλήρωση των συνοδευτικών έργων απαιτούνται ακόμη τα εξής:

1. η σύνδεση του αγωγού από το ΚΕΛ (Βιολογικός Καθαρισμός) με τον αγωγό της σήραγγας-περίπου 15-20μ- με ειδικά τεμάχια σωλήνωσης

2. η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του απαλλοτριωμένου περιβάλλοντος χώρου

3. η δοκιμαστική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

Επισημαίνεται ότι ο αγωγός διάθεσης μεταφέρει καθαρό επεξεργασμένο νερό προς τη θάλασσα, τριτοβάθμιας επεξεργασίας. «Η βούληση του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής είναι η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για τις ανάγκες της γεωργικής άρδευσης», επεσήμανε ο δήμαρχος.

 

Έργα στο παραθαλάσσιο μέτωπο

 

Αυτή την περίοδο εκτελούνται έργα στο παραθαλάσσιο μέτωπο για την συγκόλληση/πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 1χλμ διάθεσης των επεξεργασμένων (σε τριτοβάθμιο επίπεδο) καθαρών νερών, στην περιοχή της Χαμολιάς Μαρκοπούλου στο Νότιο Ευβοϊκό.

Η πόντιση του αγωγού θα γίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλίου 2021, με την προϋπόθεση ότι θα επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Το συνολικό έργο προβλέπεται να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού και φυσικά με δοκιμαστική λειτουργία, τέλη του 2021.

Καθυστέρηση στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) – Βιολογικού Καθαρισμού επέφερε και η αναγκαία, χρονικά, τεχνική αξιολόγηση από την ΕΥΔΑΠ του παραλιακού μετώπου καθότι είναι φυσικό οι κάτοικοι, της Αγίας Μαρίνας και Αγ.Δημητρίου του Δήμου Κρωπίας να απαιτούν και εκείνοι κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων.

 

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης σημείωσε: «Τέλος, για το ζήτημα των συνδέσεων αποχέτευσης στις οικίες ενημερώνουμε ότι οι συνδέσεις έχουν φτάσει τις 70. Έχουν σταματήσει προσωρινά για έναν και μόνον λόγο: περιμέναμε την νέα νομοθεσία που επιτρέπει την χρηματοδότηση των συνδέσεων χωρίς δαπάνη από τους δημότες μας.

Άξιζε και αξίζει τον κόπο να περιμένουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας! Σε αυτές τις δύσκολες εποχές από τα μνημόνια, την οικονομική δυσχέρεια και την πανδημία που ταλαιπωρούν οικονομικά και κοινωνικά τους δημότες αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα προς όφελος των δημοτών μας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες εγκρίνουν την, κοινωνικά και οικονομικά σωστή, αναμονή μας!»

 

Eίναι αλήθεια ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το μέγεθος του έργου που γίνεται. Πρωτόγνωρο για την κοινωνία των Μεσογείων, αλλά και της ελληνικής επικράτειας θα έλεγα. Ένα έργο που θα ανακουφίσει τα Μεσόγεια με ευεργετικά αποτελέσματα και στην ποιότητα των κατοίκων και στην καλλιέργεια.

 

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος