Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται εφαρμόζονται από τις 7 Νοεμβρίου, έφεραν τα πάνω κάτω, για άλλη μια φορά στην κοινωνία, αποδιοργανώνοντας τους πάντες και τα πάντα.

Ο λόγος εφαρμογής τους είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού, ο οποίος απ’ όσα λένε οι λοιμοξιολόγοι καλπάζει, τόσο που και οι ίδιοι αιφνιδιάστηκαν, παρά το ότι πριν μία εβδομάδα, περιόρισαν πολλές δραστηριότητες των πολιτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά δεν αποφύγαμε το γενικευμένο πάγωμα κάθε εργασιακής δραστηριότητας πλην εκείνων που είναι αναγκαίες για την καθημερινή τροφοδοσία και υγεία.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για ένα μήνα, και αφορούν όλη την επικράτεια, αν στο μεταξύ δεν επεκταθούν, κάτι που είναι πολύ πιθανόν λόγω των εορτών του Δεκεμβρίου, αφού δα στόματος Πέτσα ακούσαμε πως για να αρθούν οι περιορισμοί θα πρέπει να “πέσουμε” στα 300 – 400 κρούσματα ημερησίως!

Τα μέτρα σε γενικές γραμμές είναι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

― Απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά μόνο με ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS 13033) ή γραπτό αίτημα.

― Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

― Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή.

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία κλειστά.

Οι Εμποροπανηγύρεις και οι κυριακάτικες αγορές, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Πλήρης αναστολή λειτουργίας στην εστίαση, με εξαίρεση το take away και το delivery.

Καταστήματα τροφίμων (super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) λειτουργούν με αποστάσεις, μάσκες, απολυμάνσεις σε καρότσια και καλάθια, θα λειτουργούν και το Σαββατοκύριακο.

Στις Λαϊκές αγορές προβλέπεται συμμετοχή του 50% των πωλητών, με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και επίσης λειτουργία παράλληλων αγορών.

Στα Νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα προβλέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%, με εξαίρεση τα ογκολογικά και άκρως επείγοντα περιστατικά.

Στεγασμένοι Παιδότοποι κλειστοί.

Στην εκπαίδευση λειτουργουν μόνο Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Γυμνάσια και Λύκεια δεν λειτουργούν παρά μόνο με τηλεεκπαίδευση.

Μετακινήσεις μόνο για 6 λόγους με 6 επιλογές

1η. Μετακίνηση για λόγους υγείας (φαρμακείο, γιατρό, νοσοκομείο, κέντρο υγείας).

2η. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

3η. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση, μετά από τον καθορισμό ραντεβού. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4η. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5η. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

5η. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

6η. Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS ΜΟΝΟ για:

Λόγους εργασίας [βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη]

Λόγους υγείας [SMS – Επιλογή 1]

Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6]

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού (αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό και επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού)

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος