Συνεχίζονται οι αποστολές επιστολών στην εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ για την ημερίδα στο Ασκληπιείο...

Για την Ημερίδα στο Ασκληπιείο ανταποκρίνονται συνεχώς

 

Δήμος Ηλιούπολης

Γραφείο Δημάρχου                             Ηλιούπολη, 18 Μαΐου 2009

 

Κυρία Μπουζιάνη,

Μετά την πρόταση του κ. Ρώντα στην εφημερίδα σας, για τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας από το Ασκληπιείο Βούλας σχετικά με τις ασθένειες που ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα τους Έλληνες Αγωνιστές, που στάθηκαν δίπλα στους αδελφούς μας Κύπριους το 1964, 1967 και 1974, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμπαρίσταμαι απόλυτα στην πρόταση αυτή.

Έχοντας επισκεφθεί πρόσφατα τη Λεμεσσό και παραβρεθεί σε εκδηλώσεις τιμής για τους Έλληνες Αγωνιστές θεωρώ ότι η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελεί αναγκαιότητα και έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς που μέχρι σήμερα βασανίζονται από ασθένειες που προκλήθηκαν από τη συμμετοχή τους στον πόλεμο.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Αναγνώστου

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα 21 Μαΐου 2009

Κοινοποίηση: κ. Ηρακλή Καραγεώργο, Διοικητή Ασκληπιείου Βούλας


Κύριε Γρηγόρη Ρώντα,


Έχετε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εθνική και κοινωνική ευαισθησία σας, η οποία εκφράζεται με τον αγώνα και την αγωνία σας για τους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας.

Είναι τιμή για μένα, αν με αισθάνεστε δίπλα σας στον αγώνα αυτό, αρωγό, συμβοηθό και συμπαραστάτη.

Με αναγνώριση και εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Παναγιώτης Ε. Νίκας

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Εν Δελβινακίω τη 19η Μαΐου 2009


Κυρία Διευθύντρια, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Δια της παρούσης μου δηλώνω ότι προσυπογράφω την πρότασιν του δημοσιογράφου κ. Γρηγορίου Ρώντα δια την διοργάνωσιν επιστημονικής ημερίδος από το Ασκληπιείον Βούλας, σχετικώς με την παρουσίασιν των ιδιαιτέρων μορφών καρκίνων και άλλων ανιάτων ασθενειών, τας οποίας υπέστησαν αρκετοί εκ των αγωνισθέντων στρατιωτικών μας κατά τον αλήστου μνήμης Ιούλιον και Αύγουστον του 1974, εις Κύπρον, οπότε και εξεδηλώθη η πρώτη και δευτέρα φάσις του επιθετικού σχεδίου της Τουρκίας υπό την επωνυμία «Αττίλας».

Είναι αλήθεια, ότι η συμπεριφορά της Μητρός Πατρίδος προς τα παιδιά της, που με υποδειγματικήν αυτοθυσίαν και απαράμιλλον θάρρος ηγωνίσθησαν κατά των Τούρκων εισβολεων εις την Ελληνικήν Κύπρον, δεν ήτο πάντοτε η ενδεδειγμένη. Όλα αυτά τα παιδιά του λαού μας, τα οποία εις τα σώματά τους βαστάζουν τα στίγματα εκείνου του ταπεινωτικού δια την Πατρίδα μας πολέμου, ουσιαστικώς περιεφρονήθησαν και ετέθησαν εις το περιθώριον, χωρίς να έχουν, εν πολλοίς, στοιχειώδη ιατρικήν περίθαλψιν. Και το κακόν θα συνεχίζεται, ατυχώς, καθ’ όσον ο «φάκελλος της Κύπρου» θα παραμένη επτασφράγιστον μυστικόν, που επιτρέπει εις μεν τους υπαιτίους της συμφοράς εκείνης να θριαμβολογούν, εις δε τους ήρωας να υποφέρουν και να πάσχουν.


Επικροτούντες, όθεν, την αξιόλογον πρότασιν του κ. Γρηγορίου Ρώντα, ευχόμεθα ταχείαν την πραγματοποίησιν της ως άνω ημερίδος και θετικά τα αποτελέσματά της. Εις δε τους εθνικούς αγωνιστάς της Κύπρου του 1974, εκφράζομεν τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τον θαυμασμόν μας ανθ’ ών έπραξαν δια την τιμήν της Ελληνικής μας Πατρίδος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974


    21 Μαΐου 2009  

Αξιότιμε κύριε Ρώντα

Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για το  άρθρο σας  με τίτλο «Πρόταση προς το Ασκληπιείο» που αφορά τους γενναίους μας  που κουβαλάνε σιωπηλοί και περήφανοι τον σταυρό του μαρτυρίου τους για την εντιμότητα και την γενναιότητα που έδειξαν κατά την  διάρκεια των συγκρούσεων στην Κύπρο.

Γνώριζαν ότι ήσαν μόνοι, κι όμως αντιμετώπισαν τον Τούρκο εισβολέα με την ορμή της αγνής ελληνικής ψυχής τους πιστεύοντας  ότι έτσι θα μπορούσαν να ξορκίσουν το κακό.

Εμείς σαν συγγενείς αγνοουμένων και πεσόντων  της Κυπριακής Τραγωδίας είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την απόλυτη μοναξιά  σε ένα αδικαίωτο για 35 χρόνια  αγώνα  και ένα  τραγικά άδικο  περιβάλλον. Να ζούμε σε μια κοινωνία που βιώνει καθημερινά ασήμαντα γεγονότα αμφιβόλου ηθικής και αξιών, με τρομαχτική προβολή από τα ΜΜΕ, ενώ ζωντανές αποδείξεις της κατάφωρης αδικίας, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  όσων  κράτησαν  τον όρκο τους σαν έντιμοι Έλληνες και εξ αιτίας αυτής της επιλογής τους:

• αλλοι γύρισαν ανθρώπινα ερείπια, με την ανάσα του θανάτου να τους ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια,

• άλλοι σαν αδήλωτοι αιχμάλωτοι  οδηγηθήκαν  στη Τουρκία όπου και χάνονται τα ίχνη τους  και

• άλλοι ίσως και οι πιο τυχεροί μέσα στην τραγικότητά τους, έμειναν στα πεδία των μαχών, να παραμένουν 35 χρόνια μετά  στην αφάνεια και την αδιαφορία, με την απαξίωση της Ελληνικής Πολιτείας σε όλο της το μεγαλείο ενώ όλοι ήσαν άνδρες του Ελληνικού Στρατού και όλοι σε ''διατεταγμένη υπηρεσία και παθόντες ένεκα ταύτης”.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνουμε  την ικανοποίηση μας για την πρωτοβουλία σας και  θέλουμε να συμπεριλάβετε και τον Σύλλογό μας στους υποστηρικτές της.  

Με εκτίμηση για το ΔΣ του  Συλλόγου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μαίρη Κουρούπη

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος