Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έδωσε ο ίδιος, τη διαβεβαίωση, στον βουλευτή Γ. Βλάχο, στο Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ότι τη Δευτέρα 19/10/2020 κατατέθηκε Τροπολογία εκ μέρους των Υπουργείων Οικονομικών (Υπουργός: Χρ. Σταϊκούρας) και Περιβάλλοντος (Υπουργός: Κ. Χατζηδάκης) στο Σχέδιο Νόμου (Σ/Ν) του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», με την οποία θα αναστέλλονται έως τις 29/01/2021 οι εκδικάσεις των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας εναντίον ιδιωτών.                                                                                                                                                                                                            

Ο Δήμος Λαυρεωτικής είχε προτείνει την επέκταση του Νόμου 719/1977, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 1160/1981, (με τον οποίο είχε δοθεί λύση στις ιδιοκτησίες του πρώην Δήμου Κερατέας) και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής και σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού (Σαρωνίδα, κ.α.), όπως αυτές οι εκτάσεις προσδιορίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα- χάρτη Ντουράκη και Δαναλάτου (Νοέμβριος 1969).

Με την κατάθεση και ψήφιση της παραπάνω Τροπολογίας δίνεται άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διεκδίκησης των περιουσιών συμπολιτών από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, βάσει της 1151 απόφασης του Εφετείου Αθηνών του έτους 1872.                                                                            

Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο ο βουλευτής Γ. Βλάχος είχε καταθέσει τροπολογία, η οποία απορρίφθηκε και γι’ αυτό ο Γ.Βλάχος επανήλθε με υπόμνημα στους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, στο οποίο εξηγούσε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του θέματος της εκδίκασης των ενστάσεων του Δημοσίου σε βάρος ιδιοκτητών στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, τον ενημέρωσε και δεσμεύτηκε για λογαριασμό και των δύο Υπουργείων, ότι την 19/10, θα κατατεθεί Τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί στις 22/10.

Κατατέθηκε η τροπολογία

Πράγματι τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου κατατέθηκε, η Υπουργική τροπολογία 530-88/20.10.2020 «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών», η οποία με το άρθρο 14, αναστέλλει τις εκδικάσεις των ενστάσεων του Δημοσίου σε βάρος ιδιοκτητών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού έως την 29/01/2021.

 

“Η προσπάθειά μας δεν τελείωσε” τονίζει ο Γ. Βλάχος

Ο βουλευτής Γ. Βλάχος, μετά την εξέλιξη αυτή σημειώνει: «Η προσπάθειά μας δεν τελείωσε. Στόχος μας είναι, πολύ πριν τη λήξη της αναστολής, να έρθει ρύθμιση οριστικής επίλυσης του θέματος.

Για την ώρα συνεχίζουμε με γνώση, και συνέπεια για την προώθηση του θέματος.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ».

Ο Β. Οικονόμου συγχαίρει

Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρ. Σταϊκούρα γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα που κατέθεσα με την υπ’ αριθμ 498 τροπολογία μου στις 7-10-2020 για την αναστολή της εκδίκασης των ενστάσεων.

H ομηρία συνεχίζεται

Καλώς κατατέθηκε η τροπολογία, αλλά το θέμα παραπέμπτεται. Δεν επιλύεται. Τουναντίον κρατάνε χιλιάδες ιδιοκτήτες σε ομηρία.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος