Υπεγράφη στις 16 Οκτωρίου, στο Δήμο Μαρκοπούλου, σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με τεχνολογία Led με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογών Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Μαρκοπούλου».

Η υλοποίηση του έργου, με εγκατάσταση σχεδόν έξι (6) χιλιάδων, νέων φωτιστικών και λαμπτήρων LED, πρόκειται να βελτιώσει κατακόρυφα τον Φωτισμό, την καθημερινότητα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, αλλά και να αναβαθμίσει την ενεργειακή  απόδοση του Δήμου με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τουλάχιστον 40%.

Μέσα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση εξασφαλίζεται η εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 77%, με την  εγκατάσταση 5.796  φωτιστικών τύπου LED και όφελος 12ετίας για τον Δήμο, που  ανέρχεται άνω του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Το σύνολο της απαιτούμενης επένδυσης είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο, με ανάληψη ρίσκου αποκλειστικά, από τον Ιδιωτικό Τομέα, καθώς ο Δήμος Μαρκοπούλου, δε θα δαπανήσει νέους οικονομικούς πόρους για την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων.

Η αποπληρωμή της επένδυσης, θα γίνει μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), τμηματικά στη 12ετή διάρκεια της Σύμβασης με τον Ανάδοχο, αποκλειστικά και μόνο, εφόσον προηγείται πιστοποίηση του αποτελέσματος από την Τεχνική Υπηρεσία, κατόπιν εισήγησης του Ανεξάρτητου Συμβούλου και εφόσον επιτυγχάνεται η εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Μαρκοπούλου, απαλλάσσεται από τα έξοδα συντήρησης καθώς ο Ανάδοχος, θα παρακολουθεί συνεχώς τη λειτουργία της εγκατάστασης (σε πραγματικό χρόνο) και θα παρεμβαίνει άμεσα, για την αποκατάσταση κάθε βλάβης, με μέγιστο χρόνο αποκατάστασης τις 72 ώρες!

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ηλεκτροφωτισμού, Ιωάννης Αϊδινιώτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Υ.ΔΟΜ., Δημήτριος Κολιαβασίλης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 guests και κανένα μέλος