Έσπασαν, ξήλωσαν, κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, όπως ενημερωθήκαμε με δελτίο τύπου του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ομάδα αγνώστων ατόμων εισέβαλε  στο ΕΠΑΛ και στο 1ο Γυμνάσιο Βάρης και προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Μηχανήματα, πίνακες ενέργειας μέχρι και τοίχους!

Gymnasio 12Συγκεκριμένα, έριξαν χρώματα στους τοίχους, στις πόρτες και στα πατώματα, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και θρανία, έριξαν χρώμα σε υπολογιστές και το φωτοτυπικό του σχολείου, έσπασαν και αφαίρεσαν από την θέση τους παράθυρα, έριξαν βιβλία και σχολικές φωτοτυπίες στο πάτωμα, κατέστρεψαν τους πυροσβεστήρες ενώ στο Γυμνάσιο προκάλεσαν φθορές με χρώμα στον ηλεκτρικό πίνακα με αποτέλεσμα το σχολείο να μην έχει ρεύμα.

Την επομένη Σάββατο 16/10 αντίστοιχο περιστατικό συνέβη στο Λύκειο Βάρης όπου άγνωστοι έσπασαν πολλούς υαλοπίνακες του σχολείου, εισέβαλαν στον χώρο και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς κυρίως ρίχνοντας χρώματα στους χώρους του σχολείου.

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και κλιμάκιο της Σήμανσης  μετέβη στο χώρο και συνέλεξε αποτυπώματα και στοιχεία, ενώ έγινε μήνυση κατά αγνώστων. Αμεσα ενεργοποιήθηκε και η Δημοτική Αρχή με συνεργεία του Δήμου τα οποία ξεκίνησαν  τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών προκειμένου να ετοιμαστεί το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά: «Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στα σχολεία της πόλης μας προκαλούν μόνο αισθήματα οργής και αγανάκτησης σε όλους. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Παράλληλα, τα συνεργεία του Δήμου μας εργάστηκαν πυρετωδώς όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποκαταστήσουν άμεσα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να μη χαθεί ούτε μία ώρα μαθημάτων σ' αυτά τα σχολεία».

 

Gymnasio 5

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος