Στις 30/9/20 επιδόθηκε στο Δήμο ΒΒΒ αγωγή από τη Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ), στην οποία ζητάει από το Δήμο καταβολή τόκων επί του κεφαλαίου των τόκων που επιδικάστηκαν με την υπ. αρ. 4099/2020 απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Το ποσό ανέρχεται στο 1.047.000 ευρώ.

Για τη ΜΕΕΚΒ έχουμε γράψει πολλές φορές, κατά καιρούς. Μια εταιρεία που μετά από δεκαετίες, και αφού η έκταση που διεκδικεί (τμήμα της παραλίας της Βούλας) έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ στο Δήμο για κοινή χρήση, εμφανίζεται και διεκδικεί εκτάσεις και μισθώματα του καφέ που βρίσκεται στο χώρο.

Η δικαστική διένεξη ξεκίνησε το 2001, μετά από δεκαετίες σιωπής (γι’ αυτό και την ονομάσαμε εταιρεία “φάντασμα”), μεταξύ Μετοχικής Εταιρείας Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (Μ.Ε.Ε.Κ.Β.) και του πρώην Δήμου Βούλας, και αφορά αρχικά την κυριότητα έκτασης που είχε παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ στο Δήμο, αλλά και την κυριότητα κι άλλης έκτασης, που βρίσκεται πλησίον της αρχικής και εκατέρωθεν της παραλιακής Λεωφόρου Καραμανλή. Μαζί με αυτά ζητάει και τα μισθώματα του καφέ Νότος, που βρίσκεται μέσα στην έκταση, όλων των ετών (από την περίοδο 1994), ποσού που ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2013 μετά από δικαστική απόφαση η ΜΕΕΚΒ κέρδισε την υπόθεση (λόγω χρησικτησίας!!!) και αποδόθηκε η παραλιακή έκταση μαζί με το καφέ Νότος, στην ΜΕΕΚΒ και έτσι σήμερα τα μισθώματα του “Νότος” τα παίρνει η ΜΕΕΚΒ. Μάλιστα ζητούσε μισθώματα 13 εκατομμυρίων και άνω από την περίοδο 1994, τα οποία έχασε πρωτοδίκως και προσέφυγε στο Εφετειο. Το Εφετείο δικαίωσε τη ΜΕΕΚΒ για ένα ποσό 3 εκατομμύρια περίπου, ενώ τα προηγούμενα έτη τα έκρινε παραγεγραμμένα. Σήμερα ζητάει και τόκους επί των τόκων πάνω από ένα εκατομμύριο. Για τα ποσά αυτά έχει δεσμεύσει ταμειακά αποθέματα του Δήμου.

Η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) με το Δήμο έκαναν αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο για την εφετειακή απόφαση υπέρ της ΜΕΕΚΒ και είναι σε εκκρεμμότητα. Το θέμα εκδικαζόταν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στον Αρειο Πάγο, αλλά πήρε τρίμηνη αναβολή.

Ο Δήμος προσπαθώντας να μειώσει τα χρηματικά ποσά αναθέτει το χειρισμό τους στο δικηγορικό γραφείο Κιτσαρά, που χειρίστηκε μέχρι σήμερα την υπόθεση της ΜΕΕΚΒ.

Ολη αυτή η ιστορία επιφέρει στο Δήμο ΒΒΒ και δη στη Βούλα, αλλά και στους δημότες τους που καλούνται να πληρώσουν τα ”σπασμένα” μέχρι σήμερα μεγάλες, τραγικές απώλειες για το Δήμο, αφού χάνει ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Βούλας. Ένας πολυέξοδος και πολυεπίπεδος δικαστικός αγώνας προκειμένου ο Δήμος ΒΒΒ και το δημόσιο να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, αλλά κατά παράδοξο τρόπο, χάνουν τις δίκες!

Με το θέμα θα επανέλθουμε γιατί είναι μεγάλο και απασχολεί όλους τους δημότες, αφού και θα πληρώσουν και θα χάσουν την παραλία που καθημερινά πεζοπορούν, παίζουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά και κολυμπούν στη θάλασσα.

Αννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 191 guests και κανένα μέλος