Διαιωνίζεται η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Σαρωνίδας

Εχουμε γράψει πολλές φορές, και γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, για τη διεκδίκηση των περιουσιών από το ελληνικό δημόσιο που προέκυψε ένα πρωί και έχασαν τον ύπνο τους χιλιάδες ιδιοκτήτες της Σαρωνίδας και της Λαυρεωτικής.

Παρά το ότι πήραν υποσχέσεις ότι το θέμα θα λυθεί από την κυβέρνηση, ακόμα περιμένουν και μάλλον θα περιμένουν για πολύ, αφού απορρίφθηκε (6.10.20) από τον Υπουργό Οικονομικών η τροπολογία, που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος και την υποστήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου και η βουλευτής του Μερα25 Μαρία Απατζίδη, και στην οποία ζητούσε αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία (στο άρθρο 9 του 719Β/1977 στις παραγράφους 40 και 41 και στον Ν1160/1981) προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και για τις υπόλοιπες περιοχές των Δήμων Σαρωνικού (ιδιαίτερα της Σαρωνίδας).

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: «Με κυβερνητική ευθύνη συνεχίζεται η αβεβαιότητα, η ταλαιπωρία και η παράλογη οικονομική επιβάρυνση πολλών δημοτών μας, αφού δεν έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, η οποία έλυνε οριστικά το ζήτημα, αίροντας τον άδικο και παράλογο χαρακτήρα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποστείλω επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένοντας να αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο άμεσα πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί η αδικία, αφού οι πρώτες εκδικάσεις ξεκινούν στις 20 Οκτώβρη.

Στόχος μας είναι επιτέλους να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα, ώστε να πάψουν οι δημότες να αισθάνονται όμηροι υποσχέσεων που δεν τηρούνται, δεσμεύσεων που ξεχνιούνται και διαρκών παρατάσεων που συντηρούν την αγωνία και την ανησυχία».

 

Δήμαρχος Σαρωνικού: "Ζητώ οριστική λύση με παρέμβαση του Πρωθυπουργού"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού είχε αποφασίσει (αρ. 144) να στηρίξει - ως μόνη λύση - την τροπολογία του βουλευτή Γιώργου Βλάχου που διευθετεί οριστικά το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Π. Φιλίππου ζητάει οριστική λύση του ζητήματος της Σαρωνίδας με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των επικεφαλής των κομμάτων.

Η τροπολογία όπως γράφουμε απορρίφθηκε και στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 144), απεστάλη επίσης επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, με την οποία ζητείται να ψηφιστεί άμεσα η εν λόγω τροπολογία, διότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πινάκια με τις ημερομηνίες των εκδικάσεων των ενστάσεων.

Και η ταλαιπωρία, το άγχος, το κόστος των πολιτών καλά κρατεί.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 355 guests και κανένα μέλος