ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ & ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ        21 Ιουνίου 2009...

Διαδημοτική Ποδηλατοδρομία

 

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ & ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ


21 Ιουνίου 2009


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου η προγραμματισμένη συνάντηση των Δήμων και των Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων, προκειμένου να συζητηθεί  η από κοινού διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων την Κυριακή 21 Ιουνίου με αίτημα  ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ & ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: από το Δήμο Καλυβίων ο Δήμαρχος  Πέτρος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαίρη Κόλλια, από το Δήμο Ελληνικού ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και ο Άκης Μπαδογιάννης, από το Δήμο Βούλας ο Δήμαρχος Γιώργος Μάντεσης, από την Κοινότητα Παλαιάς Φωκαίας ο Πρόεδρος Μανώλης Τσαλικίδης, από το Δήμο Βάρης η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Σουτόγλου και από το Δήμο Κορωπίου ο υπεύθυνος αθλητισμού Κώστας Πανταζής. Επίσης, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου της διεθνούς οργάνωσης Friends of Nature Μάκης Σταύρου καθώς και μέλη του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας που συμμετέχουν στο  «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη διάσωση του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» μετά από πρόταση του  οποίου θα διοργανωθεί η Ποδηλατοδρομία.

Αρχικά, οι Δήμαρχοι/ Κοινοτάρχες και οι εκπρόσωποί τους εξέθεσαν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους δικούς τους Δήμους/ Κοινότητες όσον αφορά στο ζήτημα των ακτών.

Στη συνέχεια, μετά από κατάθεση προτάσεων από όλες τις πλευρές, οι συμμετέχοντες κατέληξαν και προτείνουν τα εξής:

1. Κάθε Δήμος/ Κοινότητα να ορίσει δύο εκπροσώπους (έναν αιρετό και έναν υπάλληλο του ΟΤΑ) προκειμένου να συσταθεί η οργανωτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επαφή και με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τις ενώσεις και τις επιτροπές ποδηλασίας καθώς και τα ποδηλατικά σωματεία, ώστε να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια.

2. Η Ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου να έχει μία ενιαία διαδρομή (από Φάληρο έως και Παλαιά Φώκαια – στην μία λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ποσειδώνος και στη συνέχειά της, της Παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου) για τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και τους αθλητές.

Παράλληλα για τους πολίτες, μικρές – σύντομες διαδρομές στα όρια του κάθε Δήμου/ Κοινότητας, που θα μπορούσαν να έχουν την μορφή σκυταλοδρομίας.

3. Κάθε Δήμος/ Κοινότητα να ορίσει ένα σημείο συνάντησης στο οποίο θα πραγματοποιηθούν δρώμενα (ομιλίες, μουσικό δρώμενο, καθαρισμός ακτών κλπ.)

4. Οι εκδηλώσεις να κορυφωθούν το βράδυ με την πραγματοποίηση μιας μεγάλης συναυλίας ή περισσοτέρων στις παραλίες όπου υπάρχει πρόβλημα.

5. Έχει ήδη γίνει επαφή με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προκειμένου να αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι της όλης διοργάνωσης. Επιπλέον, προτάθηκε η τοποθέτηση πανό με μηνύματα για ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ & ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

Οριστικές αποφάσεις όσον αφορά στο σχεδιασμό και την οργάνωση της Ποδηλατοδρομίας και των παράλληλων εκδηλώσεων, θα ληφθούν στις επόμενες συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος