παρουσιάστηκε κρούσμα εκπαιδευτικού με κορονοϊό

Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το απόγευμα (28.9.20) το Υπουργείου Υγείας, το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης λόγω ύπαρξης κρούσματος covid – 19 σε εκπαιδευτικό. Η απόφαση ελήφθη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε σήμερα όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος.

Tο πρωτόκολλο προβλέπει στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  • τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα,
  • τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα άτομα,
  • τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή,
  • τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κτλ.

Επιπρόσθετα, η τυχόν απομάκρυνση παιδιών / προσωπικού άλλων τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την διερεύνηση και ιχνηλάτηση των επαφών.

Βάσει λοιπόν των ανωτέρω δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Γυμνασίου Βουλιαγμένης για 14 μέρες, μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.

Από την πρώτη στιγμή, ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή, προέβη στην απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και πλέον παρακολουθεί επικουρικά τις εξελίξεις και είναι στη διάθεση των αρμοδίων φορέων να συμβάλει σε οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια κριθεί απαραίτητη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος