Από την Φέριζα Κερατέας, Ανάβισσο, αλλά και στη Νέα Μάκρη και τον Αγιο Κοσμά

 

Πυρκαγιά στην Κερατέα

Περί τις 11.30΄ το πρωί, της Τετάρτης 9.9.20  ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή Φέριζα Κερατέας, όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλη πυρκαγιά, καίγοντας μεγάλη έκταση της ευρύτερης περιοχής της Αναβύσσου. Στο μέτωπο της φωτιάς μετέβη από την πρώτη στιγμή και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή. 

fotia aygerinosΓια άλλη μια φορά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, κατέβαλλαν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Στις 16.30΄ ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός, αφού είχε βρεθεί στο μέτωπο της φωτιάς και είχε ενημερωθεί συγκάλεσε εσπευσμένα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στο κοινοτικό κατάστημα Αναβύσσου, όπου αναλύθηκε από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, τους Δημάρχους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και τα άλλα Μέλη του ΣΟΠΠ η εκτίμηση της κατάστασης μέχρι εκείνη τη στιγμή, για την οργάνωση και τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών. Επιπροσθέτως, κατά τη συνεδρίαση λήφθηκε και η απόφαση να ζητηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής που επλήγησαν, σύμφωνα με την υπόδειξη των δύο Δημάρχων, του Π. Φιλίππου και του Δ. Λουκά αντίστοιχα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 9.9.20 η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο με εκατοντάδες διάσπαρτες όμως μικρές εστίες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω των ανέμων, καθώς τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επέμβουν τη νύχτα. Όλες οι δυνάμεις είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι και την τελική κατάσβεση της φωτιάς. Σημαντική ήταν και η βοήθεια που προσέφερε στους κατοίκους της Κερατέας και της Αναβύσσου και η Αστυνομία, που κλήθηκε να βοηθήσει στις εκκενώσεις οικισμών

 

Και άλλη φωτιά στο Αγριλίκι Νέας Μάκρης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός μετέβη άμεσα στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη θέση Αγριλίκι στα όρια του Δήμου Νέας Μάκρης και πολύ κοντά στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου κατά τις πρωινές ώρες, η οποία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε στο δάσος και προς την Πεντέλη. Η φωτιά έκαψε δασική έκταση ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Τις απογευματινές ώρες η φωτιά, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πρωτίστως της Πυροσβεστικής αλλά και των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του Δήμου Μαραθώνα καθώς και των εθελοντών, σβήστηκε ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση, καθώς υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς.

 

Φωτιά σον Αγιο κοσμά

Την Τετάρτη το μεσημέρι εξελίχθηκε φωτιά στον Αγιο Κοσμά, επί της αραλιακής κινητοποιώντας τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας  και της πυροσβεστικής.

Η φωτιά έκαιγε κατά μηκος της γραμμής του Τραμ καίγοντας θαμνώδη.

Δύο  αστυνομικοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κλήθηκαν να επέμβουν στην πυρκαγιά, αλλά για αδιευκρίνιστες  αιτίες, οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να νοσηλεύεται στο Ασκληπιειο Βούλας.

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικές ομάδες του ΣΠΑΥ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με τον αντιδήμαρχο και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλη Κρητικό, όπως  και εθελοντικές ομάδες από τους δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης και Γλυφάδας

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 42 guests και κανένα μέλος