για οργανωμένη αστυνομική δράση σε θέματα γενικής αστυνόμευσης

 Από 1η Σεπτεμβρίου 2020 ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με την ίδρυση και λειτουργία Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.), με σκοπό τη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης. Κύρια αποστολή της Κ.Α.Μ. είναι η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω της διενέργειας περιπολιών και παροχής επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι ειδικά διαμορφωμένα και κατάλληλα εξοπλισμένα υπηρεσιακά οχήματα τα οποία στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφαλείας και τροχαίας) οι οποίες ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας.

Τα δρομολόγια κίνησης της Κ.Α.Μ. που αφορά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής κατά τις ημέρες συγκρότησής της θα είναι εναλλακτικά:

1ο Δρομολόγιο: Παλαιά Φώκαια – Θυμάρι – Χάρακας – Λεγρενά – Σούνιο

2ο Δρομολόγιο: Παραλία Κακής Θάλασσας – Δασκαλειό – Α. Δασκαλειό – Θορικό – Λαύριο

(και οικισμοί Ζάστανο – Καλοπήγαδο).

3ο Δρομολόγιο: Ανάβυσσος – Φέριζα – Ζαπάνι – Κερατέα – Κουβαράς

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «Η ίδρυση και λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας από την άνεση των σπιτιών τους ότι αστυνομικές υπηρεσίες μπορεί να χρειαστούν. Ο θεσμός των Κ.Α.Μ. θα αποτελέσει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης τοπικών ζητημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ή επίλυσης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσω αυτού του θεσμού ενισχύεται η ασφάλεια και ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών με την έμπρακτη αστυνομική παρουσία στην τοπική κοινωνία.»

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 291 guests και κανένα μέλος