όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις

Nέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. στις 14.8.20, με κλείσιμο καταστημάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (εστιατόρια, θέατρα, σινεμά).
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων, έως τις 24 Αυγούστου.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο το όριο 50 ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδαση από τα μεσάνυχτα  έως τις 7 το πρωί ανήκουν:

Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και Περιφέρεια Αττικής.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και οι δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο, από τις 6 το πρωί της 15ης Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι σε χώρους εστίασης έως 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, όπου επιτρέπονται έως 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Παράταση ως τις 24 Αυγούστου των μέτρων που ισχύουν στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης μεταφέρεται στις 12 το βράδυ, από 11 που ισχύει έως σήμερα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον κορoνοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτών που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού , με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως τις 31 Αυγούστου.
  • Αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μία εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
  • Ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα μέτρα υγιεινής συστήνεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα πλοία.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος