Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία της υγείας τους

 H Φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 15.8.20 το πρωί, σε αποθήκη ανακυκλώσιμων υλικών στη Μεταμορφωση Αττικής συνεχίζει να καίει για δεύτερη ημέρα, προκαλώντας προβλήματα από τον πολύ πυκνό αλλά και τοξικό καπνό.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή.

fotia metamorfosi patoulisΜε εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. 

Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία της υγείας τους

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1.Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ανησυχία από τους επιστήμονες για την τοξικότητα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους επιστήμονες, για τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, το οποίο λόγω της διεύθυνσης των ανέμων, το νέφος "απλώθηκε" στο μεγαλύτερο τμήμα του Λεκανοπεδίου, φθάνοντας έως και τα νότια προάστια.

«Ιδιαίτερα τοξικό το νέφος»

Ο ακαδημαϊκός επιστήμονας, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για το θέμα, αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα τοξικές ουσίες, οι οποίες οφείλονται στην καύση πλαστικών.ει

Κρίνει, υψίστης σημασίας την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, σημειώνοντας: «Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο».

Επίσης έκανε συστάσεις γι’ αυτούς που περπατούν στον δρόμο «να μην πηγαίνουν προς τα εκεί που φυσάει ο αέρας, να πηγαίνουν κάθετα προς τον αέρα. Το νέφος αραιώνει πλευρικά πολύ γρήγορα. Από εκεί που φυσάει ο αέρας πάμε κάθετα, είτε δεξιά είτε αριστερά από τον καπνό».

Ειδική αναφορά έκανε και στα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή της Αττικής, τα οποία θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν καταναλωθούν.

«Καλό είναι τα λαχανικά να ξεπλένονται με ιδιαίτερη προσοχή. Αν είναι βαριά ρυπασμένα καλό είναι να μην τα φάμε».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος