Βέβαια έχει δρόμο ακόμη. Είναι αυτές οι αγκυλώσεις που επισημαίνουμε καθημερινά!

 Μετά από σχεδόν ένα χρόνο το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) ενέκρινε την αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Κόρμπι της Δ.Ε. Βάρης. Η ολοκληρωμένη μελέτη ήταν κατατετιθμένη στο ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τις 27 Αυγούστου 2019, αλλά για διάφορους λόγους, (αλλαγή σύνθεσης συμβουλίου ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ., κορωνοϊος κ.α.) το Συμβούλιο δεν είχε συγκληθεί και δεν είχε λάβει καμία απόφαση. Μετά την έγκριση από το ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. αναμένεται η έγκριση της μελέτης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος η σύνταξη και υπογραφή και δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Οπως αντιλαμβανόμασστε έχει δρόμο ακόμη. Είναι αυτές οι αγκυλώσεις που επισημαίνουμε καθημερινά!

Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής Κόρμπι, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά την έκδοση του Π.Δ. της πολεοδομικής μελέτης. Η εξέλιξη, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων της περιοχής Κόρμπι, οι οποίες χρονίζουν αρκετές δεκαετίες και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κουrαστεί να περιμένουν.

Ο Δήμαρχος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πολεοδομικές εκκρεμότητες της Δ.Ε. Βάρης απασχολούν τη Διοίκηση του Δήμου από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οριστική επίλυση τους και το τέλος της ομηρίας των κατοίκων της περιοχής».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος