Φωτιά ξέσπασε σήμερα 16.7.20 στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος ελικόπτερα. Για τους πιλότους έγραψε ο τ. δήμαρχος Λαυριου Στ. Παπασταυρόπουλος, μαζί με την ωραία φωτογραφία που ανέβασε «Ρίψεις ανά μισό λεπτό… Τα αεροπλάνα σχεδόν εφάπτονται στο έδαφος… Δεν υπάρχουν λόγια για τους πιλότους… Αξιοι…”

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με 8 υδροφόρες καθώς και 2 χωματουργικά μηχανήματα.

Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την πυρκαγιά τόνισε τα εξής:

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Λαυρεωτικής και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση τους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους».

pirkalia ebo 2

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 485 guests και κανένα μέλος