Το πρώτο βήμα, για την προετοιμασία πρότασης υποβολής υποψηφιότητας ένταξης του Δήμου Λαυρεωτικής στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, πραγματοποιήθηκε με τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και δυνάμεων τη Δευτέρα 06/07 στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στη συνάντηση εργασίας πήραν μέρος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Διευθυντής του ΙΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο Διευθυντής Μεταλλευτικών Εργασιών του ΥΠΕΝ Ιωάννης Ζαφειράτος, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Ελένη Ανδρίκου, η Προϊσταμένη Τμήματος Εποπτείας Ελληνικών & Αλλοδαπών Επιστημονικών Ιδρυμάτων Κωνσταντίνα Μπενίση, η Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων Αναστασία Γκαδόλου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΕΑΔΙΠ/ΕΜΠ (ΤΠΠΛ) Δημήτρης Καλιαμπάκος, η εκπρόσωπος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Χατζηνικολάου Μπέτυ, η Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΛ ΑΕ Ιωάννα Κουλουβράκη, ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Λαυρίου Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ο Δασάρχης Λαυρίου Χρήστος Αντωνέλης, η Γεωλόγος – Παλαιοντολόγος ΙΑΓΜΕ Ευγενία Μωραΐτη και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Η συζήτηση είχε τρεις κεντρικούς άξονες:

  • Λήψη απόφασης σχετικά με την προετοιμασία πρότασης για την υποβολή υποψηφιότητας ένταξης του Δήμου Λαυρεωτικής στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Ενημέρωση για το σχεδιασμό του έργου '' Αξιοποίηση της μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομίας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου Λαυρεωτικής
  • Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα '' Τριλογία Αττικής: Λαύριο - Αθήνα- Ελευσίνα''

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τις τεράστιες δυνατότητες, τον πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό πλούτο που διαθέτει ο Δήμος Λαυρεωτικής και δεσμεύθηκαν ότι θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποβολή της υποψηφιότητας, η οποία θα κατατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, εμφανώς αισιόδοξος, δήλωσε σχετικά: ''Ξεκινήσαμε αυτή τη σπουδαία για το Δήμο μας διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά για τη χώρα μας, που η υποψηφιότητα αφορά όχι σε αποσπασματικά μνημεία, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή. Αυτό έχει δυσκολίες, αλλά έχει και τεράστια δυναμική. Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε την προετοιμασία, για να οργανώσουμε και να τεκμηριώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποψηφιότητά μας. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες του Δήμου μας, έχουμε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας και τους εμπλεκόμενους φορείς''.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος