Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου επανέρχεται προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χαταηδάκη, για την εκκρεμότητα που αιωρείται ως πέλεκυς στο κεφάλι χιλιάδων ιδιοκτητών από το Δήμο Σαρωνικού και τη Λαυρεωτική, που ξαφνικά έλαβαν συστημένες επιστολές, από το Κτημνατολόγιο, όπου τους ενημέρωνε ότι η ιδιοκτησία τους δεν τους ανήκει. Ανήκει σ την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Οι δήμαρχοι και του Σαρωνικού και της Λαυρετικής κινητοποιήθηκαν με συγκεντρώσεις και ενημερώσεις πολιτών αλλά και παραστάσεις στα υπουργεία.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίπου καλεί τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να υλοποιήσει τη δημόσια δέσμευση σημειώνοντας: Μετά την κινητοποιήση κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε το πάγωμα της διεκδίκησης της Κτηματικής προς τους ιδιώτες, καθώς και το πάγωμα της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του Κτηματολογίου που απορρέουν από τη δικαστική απόφαση 1151/1872 και την οριστική επίλυση του προβλήματος, που αποτελούσε και δέσμευση της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Η δημόσια αυτή δέσμευση δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι δημότες Σαρωνικού (κυρίως της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας) να βρίσκονται στην ίδια δυσχερή και αγωνιώδη κατάσταση σχετικά με τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι το ζήτημα δεν επιλύθηκε νομοθετικά και οριστικά, καθώς επιθυμεί τη συνέχιση των εκδικάσεων των ενστάσεων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να υποβληθούν αδίκως σε απίστευτη ταλαιπωρία και περιττά δικαστικά έξοδα χιλιάδες δημότες μας σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομικά.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ζητά την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, δηλώνοντας σχετικά: «Η αρχική δέσμευση δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας να ανησυχεί και κυρίως να εξαναγκάζεται σε δικαστική διευθέτηση, με όλο το κόστος μιας τέτοιας λύσης. Είναι ώρα για πολιτικές αποφάσεις. Καλώ τον κ. Χατζηδάκη να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας, να άρει αυτόν τον παραλογισμό και να επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά την επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται στην εκ νέου αναστολή των εκδικάσεων των ενστάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος