συνυπέγραψε το ψήφισμα των δύο Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού

Με συντριπτική πλειοψηφία (πλην Τζήμερου) το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) καταψήφισε την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, και συνυπέγραψε το ψήφισμα των δύο Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, εναντίον αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Πάνειου όρους από τους πυλώνες της ΔΕΗ, το γεγονός ότι το σχέδιο εγκατάστασης 18+ 1 ανεμογεννητριών γίνεται ερήμην της βούλησης των δημοτικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, καταστρατηγώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, καθώς και το ότι το Πάνειο αποτελεί σημαντικό πνεύμονα, αλλά και κοιτίδα αναψυχής για ολόκληρη την Ανατολική Αττική, υπήρξε η βάση της θετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού και του σκεπτικού όλων των δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μετά την απόφαση του Π.Σ. δήλωσε: Eυχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όλες τις δυνάμεις του Π.Σ. που με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο δηλώνουν τη στήριξη τους και την πρόθεσή τους να εμπλακούν ενεργά στην υπόθεση της διάσωσης του Πάνειου όρους. ...Σήμερα όμως ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης δείχνουν ότι η δύναμη της ενότητας, της αλληλεγγύης και της ενεργοποίησης στέκεται ψηλότερα από κάθε επιχειρηματικό συμφέρον και μπορεί να αποτρέψει μια επένδυση που μόνον καταστροφικές συνέπειες θα έχει και για τους δύο Δήμους».

Ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, που απουσιάζει στο εξωτερικό, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση υπογράμμισε: «Xτες τα Π.Σ. της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, σήμερα της Αττικής συντονίζουν το βηματισμό τους με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες για να αποτραπεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα».

Ευχαριστούμε για τη δικαίωση του αγώνα μας και προχωράμε πιο δυνατοί ώστε το Δίκτυο δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών να μεγαλώσει, να ισχυροποιήσει την αντίστασή του, να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του, να απλωθεί από άκρη σ΄άκρη της χώρας μας και να πάρει μέρος στη συζήτηση της επόμενης μέρας για τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Κανένα επενδυτικό συμφέρον δεν μπορεί να επιβληθεί καταστρατηγώντας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε!’’

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Λαυρεωτικής και Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, ο οποίος εκπροσώπησε – απουσία του δημάρχου- τον Δήμο Σαρωνικού, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, τόνισε ότι τόσο η εκδήλωση της Κερατέας την επόμενη Κυριακή, όσο και εκδηλώσεις πολιτισμού με κέντρο αναφοράς των αγώνα κατά των ανεμογεννητριών ενεργοποιούν τη συμμετοχή των δημοτών και ισχυροποιούν τη φωνή μας, ‘’μετά άλλωστε και τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προχωράμε πιο δυνατοί για να κερδίσουμε το πιο δίκαιο αίτημα, της υπεράσπισης του βουνού και της ποιότητας ζωής μας’’.

Η εκδήλωση στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 20.30 στην Κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή του Αποστόλη Ευθυμιάδη, Δρ Μηχανολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ και της Αρχοντούλας Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικού του ΕΜΠ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος