Θυσία η Βουλιαγμένη στο βωμό της ανάπτυξης!

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου επέκτασης της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακή Συμβουλίου την 1η Ιουλίου 2020, μετά από δύο αναβολές.

 Επί της μελέτης εισηγήθηκαν θετικά και ανέλυσαν τα οφέλη του έργου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, από την παράταξη του Γ. Πατούλη, «Νέα Αρχή για την Αττική».

 Πολλοί οι ομιλητές, που αντιτίθενται στο έργο και έχουν μελετήσει, έδωσαν την ζοφερή εικόνα της τύχης, που θα έχει η Βουλιαγμένη μετά την επέκταση της μαρίνας.

Γιατί και οι εισηγητές του θέματος και εκείνοι που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος, μιλώντας για ανάπτυξη, δεν θέλουν να δουν τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου, ή το βλέπουν αλλά το αντιπαρέρχονται για άλλους λόγους.

Εκ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος βεβαίως υπαραμύνθηκε το έργο, μιλώντας για “ανάπλαση μίας δομής που είναι απαρχαιωμένη”, μεταθέτοντας την ουσία της συζήτησης. Δεν μίλησε κανείς από αυτούς που διαφωνούν με την ΥΠΕΡ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ της μαρίνας, να μην εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις της. Αλλο εκσυγρονισμός και άλλο μεγάλη μαρίνα που θα κλείνει τον κόλπο για να δέχεται μεγάλα σκάφη. Είναι τελείως διαφορετικό το θέμα, που σκόπιμα διαστρεβλώνεται.

Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση στο ΒΒΒ!!!

Παραπλανημένος(;) ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ, όμως δεν έδωσε ομόφωνη απόφαση για τη μαρίνα Βουλιαγμένης. Ήταν κατά πλειοψηφία, και είναι απορίας άξιον πώς δεν ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης, και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην απόφαση του Δήμου ΒΒΒ παραπλανώντας και το Περιφερειακό συμβούλιο δηλώνοντας: «Αυτή είναι μία σοβαρή παράμετρος. Ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών».

 Και ομόφωνη απόφαση δεν υπήρξε, και οι τοπικές κοινωνίες δεν εκφράζονται οπωσδήποτε μέσα από τις δημοτικές αρχές, γιατί όπως έχει αποδειχθεί τα εκλογικά νούμερα, ως αποτέλεσμα, είναι μακράν των πραγματικών αριθμών των πολιτών.

 Επιπρόσθετα, για το συγκεκριμένο θέμα αναπτύχθηκε ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών, που αγαπούν τον τόπο τους και το περιβάλλον, το οποίο όμως αγνοήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους στέρησαν και το λόγο!!! Ο κάτοικος που είχε δηλώσει ομιλητής, ενημερώθηκε, από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενα τέταρτο πριν τη συνεδρίαση ότι δεν μπορεί να μιλήσει στη συνεδρίαση γιατί δεν εκπροσωπεί κανέναν φορέα(!) με καταστατικό!

Αυτή είναι η ελληνική δημοκρατία;;;

 

Ανάπηρη” απόφαση

 

Αλλά ας δούμε πώς ψήφισε και με ποιες πλειοψηφίες θα προχωρήσει ένα τόσο μεγάλο έργο που δημιουργεί τόσο μεγάλες αντιδράσεις.

Η ψηφοφορία έχει ως εξής!

48 υπέρ της ΜΠΕ (παράταξη Πατούλη και ανεξάρτητοι)

30 κατά της ΜΠΕ παρατάξεις μειοψηφίας

20 «Λευκό» της παράταξης Δούρου

Δηλαδή συνολικά έρχεται 48 ναι και 50 οχι διότι το λευκό δεν μπορεί να ληφθεί ως θετική ψήφος. Και είναι αξιοπερίεργο διότι η δημοτική παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ΒΒΒ.

Η Δούρου δεν έπαψε ποτέ να κρύβει τις προτιμήσεις της στο δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο και να υποστηρίζει τις αποφάσεις του.

Να επισημάνουμε ότι θετική ψήφο έδωσε και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος από τη Βουλιαγμένη, Μάρκος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί με την “Ελληνική Πίστη”.

Aννα Μπουζιάνη

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και...

«««δημοκρατία»»»

 

Όταν η Δημοκρατία εκτρέπεται από την ουσία και το περιεχόμενό της, με τα τερτίπια των “εκπροσώπων”, οι εκτροπείς πανηγυρίζουν για την ατσιδοσύνη τους και τις “επιτυχίες” τους!

Πανηγυρίζουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται - κατά πως λέει κι ο Μακιαβέλλι - πώς κάτι που αρχίζει ευχάριστα μπορεί να επιφυλάσσει πολύ άσχημη κατάληξη!

 

Γιατί όταν η πραγματική δημοκρατία εμπαίζεται, λοιδορείται, παραχαράσσεται και μετατρέπεται σε κομματοκρατία - δηλαδή ολιγαρχία και τελικά του ενός ανδρός αρχή, σε κάθε ιεραρχική κλίμακα - τότε μοιραία, κάποια στιγμή ανατρέπεται! και υπεύθυνοι είναι οι εκτροπείς· είτε η ανατροπή είναι του λαού, δηλαδή καλή, είτε είναι κακή - τις οίδε από ποιους φορείς...

Κώστας Βενετσάνος

πρώην (πρώτος) αντιδήμαρχος Βούλας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος